Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Borussia Mönchengladbach – Keskikentällä uutta luovuutta

Kirjoittaja: — 09/08/2013

Takavuosien menestysseuran edellisestä mestaruudesta on kohta kulunut 40 vuotta. Seuraavaa mestaruutta ei vielä kristallipallossa näy, mutta Bundesliigan ylemmästä keskikastista se alkaa löytää paikkansa. Iäkkäämmillä kannattajille se vain tuskin riittää, sillä niin kunniakas ja täynnä legendaarisia nimiä Mönchengladbachin 60-, 70- ja 80-luvun historia on.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut joukkue on pysynyt hyvin koossa, sillä pois ei ole lähtenyt yhtään pelaajaa, ketä ei olisi haluttu päästää pois. Lähteneiden joukkoon kuuluu myös vähälle peliajalle jäänyt suomalainen Alexander Ring.

Kuinka de Jongin maalijyvä taas löytyisi?

Suurimmat ongelmat Varsojen pelissä on ollut hyökkäyspäässä, sillä isolla rahalla vuosi sitten hankittu Eredivisien maalikuningas Luuk de Jong kostautui jonkinasteiseksi flopiksin tehtyään viime kaudella vain kuusi osumaa. Erityisen suuret odotukset kohdistuvat Freiburgista hankittuun hyökkäävään keskikenttämieheen Max Kruseen, joka ampui eteläsaksalaisille viime kaudella 11 häkkiä, ja on jo ehtinyt maajoukkuedebyyttinsäkin tehdä.

Vielä Kruseakin tuplasti kalliimpi hankinta oli brasilialainen Raffael, joka oli viime kaudella Dynamo Kiewistä Schalkessa lainalla. Näiltä kahdelta odotetaan paitsi maaleja, niin ennen kaikkea mielikuvituksellista pelinrakentamista, jotta de Jong ja toivon mukaan kehittyvät nuoret Peniel Mlapa ja Branimir Hrgota voivat laittaa palloa pussiin.

FC Lahdesta hankittiin kesän siirtoikkunassa Borussiaan myös nuori suomalaistoppari Joel Mero, mutta Meron aika ei tule vielä, ja tällä kaudella hänen toivotaan vakiinnuttavan paikkansa Mönchengladbachin Regionalliigassa pelaavan kakkosjoukkueen riveissä.

Huippumaalivahti ja Arangon laatuvaparit valopilkkuina

Mönchengladbachin puolustus on hyvällä mallilla ja maalia vartioi yksi kuumimmista saksalaisvahdeista, Marc-André ter Stegen. Ainakin paperilla pelinrakentelupotentiaalia on nyt huomattavasti viime kautta enemmän, joten nyt jos koskaan olisi de Jongin aika alkaa osua maalipuiden väliin. Jos ruuti on edelleen märkää, on vahvistuksia kärkeen katseltava viimeistään joulutauolla.

Luotettava täsmäase seuralla on kuitenkin edelleen uskollisen venezuelalaistaiturin Juan Arangon erikoistilanteissa. Mitään viitteitä hyökkäyspelaamisen paranemisesta ei kuitenkaan saatu Saksan Cupin avauskierroksella. Kolmosbundeksen SV Darmstadt 98 piti Varsat nollilla ja eteni rangaistuspotkukilpailun kautta jatkoon. Valmentaja Lucien Favren tehtävänä on löytää keskikentän taitopelaajista de Jongille oikeat ruokkijat.

Tähtipelaajat: Marc-André ter Stegen (mv), Álvaro Domínguez (p), Raffael (kk), Juan Arango (kk), Max Kruse (kk)
Läpimurtopelaaja: Patrick Herrmann (kk)
Arvio: Hyökkäyspää ei vieläkään vaikuta valmiilta, joten tasaisten pelien kausi voi olla jälleen edessä. Turvalliseen keskikastiin.
Sijoitusveikkaus: 10.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Marc-Andre ter Stegen
21 Janis Blaswich
33 Christofer Heimeroth

Puolustus

3 Filip Daems
4 Roel Brouwers
15 Alvaro Dominguez
17 Oscar Wendt
24 Tony Jantschke
28 Joel Mero
39 Martin Stranzl

Keskikenttä

7 Patrick Herrmann
8 Lukas Rupp
11 Raffael
14 Thorben Marx
16 Havard Nordtveit
18 Juan Arango
19 Mahmoud Dahoud
20 Nico Brandenburger
23 Christoph Kramer
25 Amin Younes
27 Julian Korb
34 Granit Xhaka

Hyökkäys

9 Luuk de Jong
10 Max Kruse
22 Peniel Mlapa
31 Branimir Hrgota

loading comments...