Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtospekulaatiot osa 3: Minne Shaqiri suuntaa? Jääkö De Bruyne Wolfsburgiin?

Kirjoittaja: — 31/12/2014

Siirtoikkuna on aukeamassa muutaman päivän päästä. Bundesliiga.com teki nopeat arviot siitä, mitä kunkin joukkueen siirtoruletti mahdollisesti tuo tullessaan. Jutut tulevat kolmessa osassa, jotka käsittävät kuusi joukkuetta kerrallaan. Viimeisenä vuorossa on sarjan kärkikuusikko.

6. FC Augsburg

Harva olisi ennen kauden alkua lyönyt rahojaan sille, että FC Augsburg löytyisi talvitauolla kuuden parhaan joukosta. Kiitos päävalmentaja Markus Weinzierlin ja joukkueen kurinalaisen pelin, näin kuitenkin on. Kevätpuoliskolla mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi..

..Mikä tekee Augsburgin tammikuusta haastavan. Seuralla ei nimittäin ole juurikaan rahaa, millä mällätä. Joukkue on europaikkataistelussa mukana, mutta siihen eivät taida rahkeet riittää. Vaikka vahvistukset tekisivät poikaa kapealla materiaalilla operoivalle Augsburgille, niin niitä tuskin juurikaan on luvassa. Siirtomarkkinoiden tapahtumilla on vaikutusta Augsburgin loppukauden kulkuun lähinnä vain, mikäli se joutuu luopumaan avainpelaajistaan. Ja vaikkei joutuisikaan, vaikea nähdä, että sijoitus tästä enää paranisi.

Toisaalta ryhmästä ei ehkä löydy montaakaan sellaisia talenttia, joka ei olisi korvattavissa. Mallikkaan syyspuoliskon pelannut 20-vuotias laitapakki Baba Rahman on yksi niistä pelaajista, joista Augsburgin kannattaa pitää kiinni. Ghanalainen on kuitenkin ilmoittanut halustaan kehittyä nimenomaan Augsburgissa, ja nuorukaisella on sopimus vuoteen 2019 asti.

Useimmilla runkopelaajista onkin pitkään voimassa olevat sopimukset, Halil Altıntopin diili umpeutuu kesällä, mutta 32-vuotias turkkilainen tuskin on monenkaan seuran kiikarissa.

Augsburgin ensimmäinen liike siirtomarkkinoilla oli hankkia Ji Dong-Won takaisin Borussia Dortmundista. Toissakaudella korealainen iski viisi maalia Augsburgille puolessa kaudessa. Hyvä siirto kaikkien osapuolien kannalta.

5. Schalke 04

Kuninkaansinisten syyspuoliskoa voi luonnehtia sekavaksi. Huonollakin pelillä se on pystynyt ottamaan tarpeeksi pisteitä ollakseen hyvissä asetelmissa viidentenä. Roberto Di Matteon miehistöllä on kuitenkin peiliin katsomisen paikka, mikäli joukkue haluaa pelata ensi kaudella Mestarien liigaa.

Seuran tilanne siirtomarkkinoilla on hankala. Kokoonpanosta kyllä löytyy nimekkäitä kavereita kaikille pelipaikoille, mutta loukkaantumistilanne on vaikea, eikä Di Matteo ole saanut hyödynnettyä pelaajiensa potentiaalia. Ralf Fährmannin ansiosta maalivahtiosasto on kunnossa, mutta periaattessa muut osa-alueet kaipaisivat vahvistuksia.

Matija Nastasićin on huhuiltu vahvistavan joukkueen toppariosastoa lainasiirrolla. Manchester Cityn 21-vuotias serbitoppari olisi kova vahvistus joukkueen takalinjoille. Muita huhuissa liikkuneita pelaajia ovat mm. Standard Liègen 22-vuotias laituri Paul-Jose M’Poku ja Hannoverin pelintekijä Lars Stindl.

Loukkaantumisten vuoksi esimerkiksi Julian Draxlerin ja Jefferson Farfánin ympärillä ei ole pyörinyt samanlaista huhumyllyä kuin aiemmin. 31-vuotiaan Klaas-Jan Huntelaarin hinta verrattuna nykyformiin ei välttämättä herätä suurseurojen mielenkiintoa. Schalken tammikuusta saattaa tulla hiljainen.

4. Borussia Mönchengladbach

Lucien Favren miehistö ei aina häikäise, mutta se on silti pelannut laadukasta jalkapalloa. Hyökkäykset pidetään yksinkertaisina, ja oma pää hoidetaan kurinalaisesti. Tällä reseptillä Borussia Mönchengladbach on tällä hetkellä menossa Mestarien liigaan.

On hieman vaikea arvioida Die Borussienin pelaajatarvetta. Käytännössä etenkin hyökkäyspäästä löytyy laatua ja leveyttä, mutta ihan maailmanluokan tähtiä joukkueessa ei ole. Eikä niitä Mönchengladbachin tapaiselle seuralle tyhjästä tupsahda. Nykyiselläkin ryhmällä on hyvät mahdollisuudet kivuta neljän parhaan joukkoon, mutta taso ei saa notkahtaa pahasti. Muutama rinkiä leventävä tasokas hankinta takaisi paremmat asetelmat kevättä ajatellen. Lucien Favren uskotaan havitelleen ainakin Zlatko Junuzovićia Werder Bremenistä.

Yksittäisistä pelaajista tärkeimmät ovat Yann Sommer, Max Kruse ja Christoph Kramer, eikä näistä kukaan halvalla liiku. Kramer solmi vastikään jatkosopimuksen Bayer Leverkusenin kanssa, joten näyttää varsin epätodennäköiseltä, että mies pelaisi kevään jossain muualla kuin lainalla Mönchengladbachissa. Muutenkin joukkueen sopimustilanne on varsin hyvä.

Puolustuspään suhteen kauhean monen pelaajan menetykseen ei ole varaa. Yksittäisinä lähtijöinä kaikki ovat korvattavissa, mutta Gladbach-kannattajat toivonevat pikemminkin pientä varasuunnitelmaa nykyisten runkopakkien poissaolojen varalta.

3. Bayer Leverkusen

Hyökkäys on rautaa, mutta puolustuksen kanssa on ollut vaikeampaa. Siinä on oikeastaan Bayer Leverkusenin syksyn tarina. Roger Schmidtin miehistö on kuitenkin pääpiirteittäin pystynyt pelaamaan myös tuloksellisesti hyvää jalkapalloa, ja se on Bundesligassa kolmantena. Lisäksi joukkue haastaa Atlético Madridin Mestarien liigassa, mikä tuo oman suolansa tammikuun siirtoruljanssiin.

Vaikka joukkueen hyökkäys on toiminut, niin se on ollut liiaksi muutaman pelaajan, etenkin Karim Bellarabin ja Heung-Min Sonin varassa. Vaihtopenkiltä ei ehkä löydy niin tulivoimaisia pelaajia, jotka voisivat kääntää ottelut Leverkusenille ihanneavauksen pelin tökkiessä. Lisähankinnat hyökkäyspäähän eivät olisi varmasti pahitteeksi. Nykyisillä tehonikkareilla on Leverkusenin onneksi pitkät sopimukset seuran kanssa.

Leveys ei olisi pahitteeksi myöskään esimerkiksi puolustus- tai ankkuriosastolla, kun joukkue on vielä mukana Mestarien liigassa. Bayern Münchenin keskikenttämies Pierre-Emile Højbjerg on ollut siirtospekulaatioiden kohteena. Tosin tanskalainen ei voisi pelata Mestarien liigaa. Myös Valenciassa laitapuolustajana pelaavan Antonio Barragánin nimi on yhdistetty Leverkuseniin.

Avainpelaajista tuskin moni vaihtaa maisemaa. Yksi lähtijä on kuitenkin jo varmistunut, kun 18-vuotias keskikenttäpelaaja Levin Öztunali siirtyi lainasopimuksella loppukaudeksi Werder Bremenin riveihin.

2. VfL Wolfsburg

Wolfsburgin kausi on ollut menestys, mutta miksi tyytyä vähään, mikäli Volkswagenin rahasammosta löytyy pelimerkkejä? Sudet on toisena 11 pistettä kärjestä, mutta turvallisen kuuden pisteen karkumatkalla kolmantena olevaan Leverkuseniin.

Ikinä ei tiedä mitä siirtoikkunassa tapahtuu, kun puhutaan Wolfsburgista. Joukkueen kokoonpano näyttää ihan hyvältä, mutta se voisi olla parempikin. Riippuu, mistä Wolfsburg haluaa taistella. Lähtökohtaisesti Sudet tarvitsisi vahvistusta topparin ja hyökkääjän muodossa. Mm. Arsenalin Lukas Podolski on huhupuheissa yhdistetty Wolfsburgiin. Eiköhän tammikuussa jotain konkreettistakin tapahdu.

Lähtijöiden puolella suurin mielenkiinto on kohdistunut loistavan syyskauden pelanneeseen Kevin De Bruyneen. Miehellä on pitkä sopimus, mutta belgialaisen maagiset otteet ovat herättäneet suurseurojen mielenkiinnon. Manchester Cityn väitetään tehneen 20 miljoonan punnan tarjouksen taiturista. De Bruynen agentti kyllä vakuutti, ettei mies ole siirtymässä minnekkään. Saapahan nähdä.

Vierinha sen sijaan saattaisi liikahtaa hieman helpommin, sillä lusitaanilaiturin sopimus päättyy kesäkuun lopussa. Muuten seuran tilanne pelaajasopimusten kanssa on hyvällä tolalla. Nyt vain odotellaan jännityksellä, mitä siirtoikkuna tuo tullessaan.

1. Bayern München

Bundesligassa Bayern München voisi lasketella voittoon vaikka kakkosmiehistöllä. Pep Guardiolan miehistön katseet lienevätkin Mestarin liigan voittamisessa, ja mahdolliset pelaajasiirrot tulevat tapatumaan UCL-pyttyä silmälläpitäen.

Mikä sitten on Bayernin todellinen tarve vahvistuksille? Jokaiselle paikalle löytyy loukkaantumisista huolimatta maailmanluokan kavereita. Sairastupa muutenkin tyhjenee näillä näkymin tammi- ja helmikuun myötä mukavasti. Tuli joukkueeseen kuka tahansa, on avauskokoonpanoon vaikea murtautua. Sama koskee mm. Marco Reusia ja Kevin De Bruynea, jotka ollaan huhutasolla joukkueeseen yhdistetty.

Xherdan Shaqirin lähdöstä ollaan kohistu pitkään. Guardiolan koirankoppiin joutunut sveitsiläinen varmasti lähteekin, mutta suunta on vielä arvoitus. Tuoreimmat huhut vievät miestä taas Juventukseen. Shaqiri on hyvä esimerkki siitä, miten hyväkin pelaaja voi jäädä Bayernin tapaisessa joukkueessa väliinputoajaksi.

Pierre-Emile Højbjerg saattaa myös olla lähtökuopissa, mutta vain kevään ajaksi. Tanskalaiselle keskikentän moottorille lisävastuu tekisi hyvää, ja Bayern kaavailee nuorukaiselle luultavasti lainasopimusta Bundesligan sisällä.

Bayernin hankinnoista on tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään, mutta rahaa Münchenistä löytyy. Eiköhän sieltä tammikuussa joku iso kala haaviin ui. Seurataan mielenkiinnolla.

loading comments...