Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Nöyryytetyn Luuk de Jongin Via Dolorosa päättymässä

Kirjoittaja: — 28/01/2014

Borussia Mönchengladbachin kausi on perjantaisesta Bayern-tappiosta huolimatta suuri menestys. Suurkiitos tästä kuuluu kesän nappihankinnoille Raffaelille ja Max Kruselle, mutta seuran ennätyshankinnalla Luuk de Jongilla ei tähän ole ollut osaa eikä arpaa.

Mönchengladbach maksoi kesällä 2012 Twentelle de Jongista 12 miljoonaa euroa. Tulokaskauden maalisaldoksi jäi vaisuhko kuusi maalia, mutta uusi kausi on ollut vieläkin synkempi. 23-vuotias de Jong ei ole mahtunut kertaakaan “Varsojen” avauskokoonpanoon ja 13 pelaamassaan liigaottelussa hän ei ole saanut edes yhteensä 90-minuuttista täyteen.

Puolen kauden mittainen hajaminuuttien täyttämä korpivaellus alkaa saada jo nöyryytyksen piirteitä. Syyskauden päätöskierroksella Wolfsburgia vastaan de Jong sai peliaikaa hurjat 11 sekuntia ja vieläkin kurjempaa oli luvassa. Mönchengladbachin ollessa 0-2-takaa-ajoasemassa Bayern Müncheniä vastaan ei valmentaja Lucien Favre edes harkinnut hyökkääjän kentälle laittamista ja tylytti tätä vielä lausunnoissaan lisää:

– Mitä minä voisin tehdä? Muut eivät pelanneet huonosti. Ei minulla ollut vaihtoehtoja vaihtopenkillä, Favre totesi Bildin mukaan.

De Jong ampui Twentelle kaudella 2011-2012 25 maalia 32 ottelussa ja nousi mukaan myös Hollannin maajoukkueeseen. Mönchengladbachissa vietetystä ajasta ei kuitenkaan ole jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Newcastlen kiinnostuksesta on huhuttu jo pidempään, mutta saksalaisten on ollut pakko tinkiä hintapyynnöstään tai suostua lainasopimukseen löytääkseen hollantilaiselle uuden kodin. Mönchengladbachissa nuori kärkimies ei enää tilaisuuksia saanut ja turhautuminen on paistanut kilometrien päähän.

– Lämmittelin Bayern-ottelussa kentän laidalla koko toisen puoliajan ajan. Hauskaa tämä ei enää ole, de Jong surkuttelee.

Luuk de Jongin osalta kuuluikin vihdoin tiistaina hyviä uutisia, kun Mönchengladbach twiittasi miehen olevan matkalla Newcastlen lääkärintarkastukseen. Kenties jo ihan pian hollantilainen saa Valioliigassa tilaisuuden karistaa floppimaineen hartioiltaan.

loading comments...