Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mandzukicin hyllytys käynnisti huhumyllyn, Philipp Lahm puolusti valmentajan päätöstä

Kirjoittaja: — 28/01/2014

Bayern München aloitti kevätkauden vakuuttavalla 2-0-voitolla Mönchengladbachin Borussia-Parkilla, mutta voittoa säesti pienimuotoinen myrsky vesilasissa. Valmentaja Pep Guardiola päätti jättää joukkueen parhaan maalintekijän Mario Mandzukicin kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle.

Perusteeksi kroatialaisen hyllytykselle kerrottiin seuran taholta “heikot esitykset harjoituksissa”. Mandzukicin treenimotivaatiota kyseenalaistettiin ja hän painelikin lauantaina reservijoukkueen harjoituksissa muiden ykkösjoukkueen pelaajien viettäessä vapaapäivää.

Kuten arvata saattaa, huhumylly Mandzukicin asemasta seurassa otti välittömästi vinhasti lisävauhtia. Ottajia mahtavalle pääpelaajalle kyllä on ja häneen onkin yhdistetty lähes kaikki Euroopan suurseurat. Syy on yksinkertainen: ensi kaudeksi kilpailu Bayernissa kovenee entisestään, kun Borussia Dortmundin Robert Lewandowski liittyy mestariryhmään.

Onko Mandzukic valmis vastaamaan haasteeseen?

Bayernilla tuskin on mitään intressejä kymmenen maalia tehneestä Mandzukicista kesällä luopua, joten avainkysymys onkin, onko kroaatti valmis ankaraan kilpailuun paikasta auringossa. Kuten valmentajalegenda Otto Rehhagel on sanonut: “Jos allekirjoitat Bayernin kanssa sopimuksen, sinun on tiedettävä, mitä teet”.

Bayernin kivikovassa kokoonpanossa vain menestys ratkaisee ja vuosien saatossa useat hyökkääjät ovat poistuneet Bayernista lyhyeksi jääneen jakson jälkeen. Viimeksi Mario Gomezille kilpailutilanne oli liikaa ja maajoukkuekärki muutti peliajan perässä Fiorentinaan.

Lahmilta täysi tuki Guardiolan päätökselle

Sport1:n haastattelema Philipp Lahm asettui erittäin suorasanaisesti valmentajansa päätöksen tueksi.

– Huippujoukkueessa jokaiselle pitää olla selvää, että aina on pystyttävä antamaan paras mahdollinen panos. Kilpailutilanne vain kiristyy, kun kaikki pelaajat ovat terveinä. Valmentaja päätti jättää Mandzukicin kokoonpanosta ja se on jokaisen hyväksyttävä, Lahm sanoo.

Selvää on, että tällä kaudella Bayern tulee vielä Mandzukicin tehoja vuorenvarmasti tarvitsemaan. Joukkueen tärkeimmät pelit ovat jatkossa Mestarien liigassa. Mandzukic on osoittanut pitävänsä tasossa tärkeissäkin peleissä tehtyään maalin mm. viime vuoden finaalissa. Se, mitä ensi kauden osalta tapahtuu, vaatii kroaatilta paitsi halua tarrata haasteeseen myös armotonta taistelua pelipaikasta.

loading comments...