Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

HSV:llä edessä suuri organisaatiomuutos

Kirjoittaja: — 20/01/2014

Lähes sadan miljoonan euron velkataakan alla kärvistelevää Hamburger SV:tä odottavat lähivuosina suuret mullistukset. Seuran jäsenkokouksessa päätettiin sunnuntai-iltapäivänä, että huippujalkapalloilu eriytetään seuran muusta toiminnasta ja jalkapallotoiminnasta aiotaan tehdä osakeyhtiö.

Jäsenkokoukseen osallistui peräti 7 134 seuran jäsentä. Kokouksessa käytettiin useita kymmeniä puheenvuoroja ja päätettiin seuraa eheyttävästä reformista. Tarjolla oli viisi eri kehitysmallia, joista äänestyksessä selkeään voittoon ylsi entisen johtokunnan puheenjohtajan Ernst-Otto Rieckhoffin ajama “HSVPlus”-malli.

Yleisseura HSV:n alla on tällä hetkellä 33 eri osastoa. HSVPlus-reformin mukaan ammattijalkapalloilu erotetaan muusta toiminnasta, siitä tehdään osakeyhtiö ja seuran osuuksia aletaan myydä sijoittajille. Voittanutta ehdotusta kannatti 79,4% äänestäneistä.

HSVPlus-mallin mukaan seura voi myydä jopa 24,9%:n yhteistyökumppaneilleen. Rieckhoffin mukaan lähivuosina voidaan saada siten jopa sadan miljoonan euron tulot. Monimiljardööri Klaus-Michael Kühnen uskotaankin havittelevan seurasta jopa tuota vajaata neljäsosaa.

Olennainen osa mallia on niin sanottu “50+1-sääntö”. Se tarkoittaa, että enemmistön seuran omistuksesta tulisi pysyä jatkossakin seuran sisällä, jotteivät ulkopuolelta tulevat namusedät pääse pallottelemaan HSV:llä.

– Viimeisen sanan tulee aina pysyä seuralla. Emme tule näkemään sheikkejä emmekä oligarkkeja, Rieckhoff lupaa.

Sunnuntainen päätös ei ole vielä lopullinen. Voittanutta mallia ryhdytään nyt rakentamaan kesällä pidettävää seuraavaa jäsenkokousta varten. Jotta mallia aletaan soveltaa täytäntöön, tulee sen saada kesän kokouksessa kolme neljäsosaa äänistä.

loading comments...