Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Talvitauon suomalaiskatsaus: Mika Ääritalo taistelee Kielin sarjapaikan puolesta

Kirjoittaja: — 19/01/2014

Samana päivänä, kun Tim Väyrysen sopimus Borussia Dortmundin kanssa julkistettiin, kerrottiin myös Mika Ääritalon siirrosta saman sarjan Holstein Kieliin. 28-vuotias Ääritalo lainattiin TPS:stä Kieliin loppukauden ajaksi, mutta sopimukseen kuuluu myös Kielin osto-optio.

Saksan kolmen ylimmän sarjatason pohjoisin joukkue on perinteikäs seura, joka juhli ainoaa Saksan-mestaruuttaan jo vuonna 1912. Holstein Kiel pelasi maan ylimmällä sarjatasolla aina Bundesliigan perustamisvuoteen 1963 saakka, mutta sittemmin sitä ei ole pääsarjatasolla näkynyt. Vuonna 2010 joukkue putosi Regionalliigaan, josta se uuden ryhtiliikkeen ja järkevän organisaatiomuutoksen jälkeen täksi kaudeksi takaisin kolmosliigaan palasi.

Upeaa alkua seurasi pitkä voitoton jakso

Uusi kausi kolmosliigassa käynnistyi upeasti, sillä kuuden sarjakierroksen jälkeen joukkue oli jopa suoran nousijan paikalla. Sitten alkoivat vaikeudet. Elokuun lopun jälkeen Kiel on voittanut vain yhden ainoan ottelun ja putoamisviivan yläpuolella sen pitääkin enää vain Hallescher FC:tä parempi maaliero. Siksi vahvistusten tarve olikin ilmeinen ja Ääritalolta odotetaankin paljon.

Heti alkuun joukkue saa vastaansa muita putoamistaistelun joukkueita. Ensi viikon lauantaina Kiel isännöi Stuttgarter Kickersiä ja viikkoa myöhemmin se matkustaa Timo Furuholmin ja Kristian Kojolan Hallen vieraaksi. Pisteet näistä peleistä olisivat kullanarvoisia.

Satamakaupungin tunnelma helpottanee koti-ikävää

Mika Ääritalon parhaalla pelipaikalla vasemmalla laidalla on pelannut pääasiassa viikonloppuna 22 vuotta täyttävä Hertha-kasvatti Patrick Breitkreuzjoka kuitenkin on omimmillaan oikealla laidalla. Varsinainen vasen laitalinkki Jaroslaw Lindner oli lähes koko syksyn polvivamman takia sivussa. Myös 25-vuotias tanskalainen Casper Johansen kykenee laidalla pelaamaan, vaikka onkin parhaimmilaan keskellä.

Erityisen tehokas ei kukaan edellämainituista ole ollut, joten Ääritalo päässee kilpailuun peliajasta jokseenkin samalta viivalta. Turkulaisena miehen voisi uskoa sopeutuvan helposti pienehköön satamakaupunkiin, joskin kielitaitoaan Ääritalon kannattaa kohentaa pikaisesti.

Kielissä paineet jalkapalloilijana eivät myöskään kasva suunnattomiksi, sillä Saksan käsipalloilun mahtiseura THW Kiel kerää otteluihinsa lähes kaksi kertaa niin paljon yleisöä kuin Holstein Kiel.

loading comments...