Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Eintracht Frankfurt – Tasaista suorittamista tutulla rungolla

Kirjoittaja: — 09/08/2013

Eintracht Frankfurt teki kaudella 2011/2012 ranskalaisen visiitin kakkosbundekseen, mutta paluu eliittiluokkaan sujuikin sitten sitäkin uljaammin. Ennen viime kautta yksikään sarjanousija ei ollut avannut kauttaan neljällä peräkkäisellä voitolla. Frankfurtin alkukausi oli räjähtävä, eikä meno kauden loppupuolellakaan pahasti hyytynyt, sillä tuloksena oli kuudes sija ja paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Joukkue ei ylpeile nimimiehillään ja vetää siirtomarkkinoillakin matalaa profiilia, mutta jatkuvuus ja tietty turvallisuudentunne tuntuukin olevan Eintrachtin paras ase takavuosien sekavien vaiheiden jälkeen. Myös kokenut valmentaja Armin Veh edustaa samaa luotettavuutta. Ei ehkä seurahistoriansa puolesta, sillä Eintracht on valmentaja-Vehlle jo kahdeksas seura Saksassa, mutta hänen kuivan asiallinen tyylinsä herättää sopivassa määrin luottamusta.

Iki-Eintracht Nikolov etsii amerikkalaista unelmaa

Yksi iso asia on Eintrachtissa kuitenkin muuttunut, ja se on saattanut jopa tuottaa kyyneliä muutamiin silmäkulmiin kylmässä rahakaupungissa. Joukkueesta nimittäin poistui kesällä 39-vuotias maalivahti Oka Nikolov. Luotettava kakkosvahti pääsi viime kaudella torjuntatöihin vain kahdeksassa viimeisessä ottelussa, mutta tunteikas Nikolovin riveistä poistuminen saattaa olla, sillä hän edustaa seurauskollisuutta parhaimmillaan ja sanan varsinaisessa merkityksessä. Nikolov ehti kantaa Eintracht Frankfurtin värejä peräti 22 kauden ajan, ennen kuin hän lähti toteuttamaan amerikkalaista unelmaansa ja löysi vielä yhden työpaikan Philadelphia Unionin joukkueesta. Enpä ihmettelisi, jos seuraava duuni löytyisi Eintrachtin toimistolta.

Sen kummempia menetyksiä Eintracht ei sitten siirtomarkkinoilla kokenutkaan. Merkittävin riveistä lähtijä on varmaankin kakkosbundeksen Kaiserslauterniin siirtynyt algerialainen laitahyökkääjä Karin Matmour, mutta varsinaisesti joukosta ei lähtenyt ketään, ketä ei olisi haluttukaan pitää. Seura vannoo jatkuvuuden nimeen.

Hankinnat Hoffenheimista ja Freiburgista

Keskikentälle Eintracht teki suorastaan maajoukkuetason hankinnan, joskin maajoukkue taitaa olla koko Bundesliigan eksoottisin. 26-vuotias laitalinkki Stephan Schröck pelasi aikoinaan muutaman maaottelun Saksankin nuorisomaajoukkueissa, mutta nykyään hän edustaa maajoukkuetasolla äitinsä synnyinmaata Filippiinejä. Mikään ihan tusinapelaaja ei kyseessä ole muutenkaan, sillä viime kaudella Hoffenheimissa Schröck sai kohtalaisesti peliaikaa, ja oli lähellä onnistua maalinteossa Bayern Müncheniäkin vastaan. Tärkeämpi keskikentän hankinta on kuitenkin Freiburgista saapunut Johannes Flum.

Samoista seuroista saapui myös Frankfurtin kaksi hyökkääjävahvistusta. Kokenut Jan Rosenthal pelasi aikanaan Mikael Forssellin kanssa Hannoverissa, ja saapui nyt Freiburgista Eintrachtin rinkiä leventämään. Suuremmat odotukset kohdistuvat kuitenkin stuttgartilaissyntyiseen espanjalaiseen Joseluun, joka hakee nyt uutta nousua uralleen. Vielä toissa kaudella Joselu pyssytti Real Madridin ressuissa 26 osumaa, mutta viime kausi Hoffenheimissa oli luvalla sanoen laimeahko. Samaa termiä voidaan toki käyttää koko Hoffenheimin joukkueesta.

Trapp ja Meier joukkueen selkärankoina

Frankfurtin off-season on toisin sanoen ollut melko laimeaa seurattavaa, joskin joku uusi hyökkääjä voi yhä olla seuraan tulossa. Seuran kannattajat voivat kuitenkin olla rauhallisin mielin, sillä viime kauden hyvillä pohjilla on tähän kauteen helppo lähteä pienen vaihtuvuuden turvin. Joukkueen kaksi suurinta tähteä ovat huippulupaavia parikymppisiä saksalaisnuorukaisia. Maalivahti Kevin Trapp olisi mahtunut kesän U21-kisajoukkueeseenkin ilman loukkaantumistaan, mutta tulevaisuus lienee joka tapauksessa A-maajoukkueessa. Laitapakki Sebastian Jungiin Jogi Löw onkin jo katseensa kiinnittänyt.

Myös perulaistoppari Carlos Zambranon ja Frankfurtille kahden viime kauden aikana 33 maalia ampuneen keskikentän kolossin Alexander Meierin panos tulee olemaan tärkeä. Meier aloittaa Frankfurtissa jo kymmenennen kautensa.

Tähtipelaajat: Kevin Trapp (mv), Carlos Zambrano (p), Sebastian Jung (p), Alexander Meier (kk)
Läpimurtopelaaja: Sebastian Rode (kk)
Arvio: Hyvin yhteen hioutunutta ryhmää on täydennetty viisaasti europelejäkin ajatellen. Ihan kärjen kyytiin Eintracht ei ehdi, mutta heti seuraavassa ryhmässä se lienee mukana.
Sijoitusveikkaus: 4.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Kevin Trapp
30 Felix Wiedwald
32 Aykut Özer

Puolustus

4 Marco Russ
5 Carlos Zambrano
6 Bastian Oczipka
15 Constant Djakpa
22 Stefano Celozzi
23 Bamba Anderson
24 Sebastian Jung
33 Alexander Hien
34 Erik Wille
36 Marc-Oliver Kempf

Keskikenttä

7 Jan Rosenthal
8 Takashi Inui
13 Martin Lanig
14 Alexander Meier
16 Stefan Aigner
17 Stephan Schröck
18 Johannes Flum
19 Marvin Bakalorz
20 Sebastian Rode
21 Marc Stendera
27 Pirmin Schwegler
28 Sonny Kittel

Hyökkäys

9 Joselu
11 Srdjan Lakic

loading comments...