Dortmund dominoi, lahjoitti rankkarin ja kärsi avaustappionsa

Kirjoittaja: — 05/10/2013

Borussia Dortmund joutui ensimmäistä kertaa tämän kauden Bundesliigassa palaamaan kotiin tyhjin käsin, sillä Borussia Mönchengladbach teki ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla kaksi maalia ja otti kolme pinnaa 2-0-lukemin. Tappio tarkoittaa samalla panosten kovenemista vielä pykälällä loppuillan Bayer Leverkusen-Bayern München-otteluun, sillä tappionsa myötä Dortmund putoaa varmuudella sarjakärjestä.

Pelitapahtumia Dortmund hallitsi aivan samalla tavalla kuin kauden aikaisemmissakin otteluissa, mutta tällä kertaa hyökkäyspään taitureiden sihti ei ollut kohdallaan ja kotijoukkueen mainoa maalivahti Marc-André ter Stegen piti huolen lopusta. Ratkaisu nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun BVB-toppari Mats Hummels kaatoi rangaistusalueella läpipäässeen norjalaisen Havard Nordtveitin.

Pallo vietiin ansaitusti pilkulle ja Hummelsille päätuomari vilautti punaista korttia. Saksan maajoukkuehyökkääjä Max Kruse ei pilkulta erehtynyt ja viimeisteli isäntien voittomaalin. Marco Reus ampui vielä tämän jälkeen vapaapotkun ylärimaan, mutta loppunumerot 2-0 viimeisteli toiseen päähän Raffael. Näin Dortmundin bundesliigakauden avaustappio oli nähnyt päivänvalon.