Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Eintracht Braunschweigille vihdoinkin avausvoitto

Kirjoittaja: — 05/10/2013

Braunschweigissa on rauha maassa Bundesliigan lähtiessä maaottelutauolle. Sarjanousijan alkukausi on ollut yhtä Via Dolorosaa ja valmentaja Torsten Lieberknecht ehti jo vihjailla eroamisestaankin, mutta seuran johtokunta ja kannattajat kiirehtivät vannomaan treenarille tukeaan.

Tänään Lieberknechtin joukkio kiitti luottamuksesta ja nappasi ensimmäisen kolmen pisteen saaliinsa tällä vuosituhannella pääsarjan puolella. Ja mikä parasta, paikallisvastustaja Wolfsburgia vastaan. Braunschweigista Wolfsburgiin on vain puolen tunnin ajomatka ja niinpä joukkueiden historian ensimmäistä kohtaamista olikin todistamassa suuri ja äänekäs vieraskannattajien joukko.

Kotijoukkue Wolfsburg piti ottelussa ohjia käsissään ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta maalinteossa se ei onnistunut kertaakaan. Braunschweig sen sijaan pääsi ensimmäistä kertaa kauden aikana johtoon Karim Bellarabin iskettyä vastahyökkäyksestä jo puolen tunnin kohdalla. Wolfsburgin paitsioansa petti pahasti ja Orhan Ademi sekä Mirko Boland tekivät Bellarabille upean esityön. Hieno oli myös viitisen minuuttia loppua nähty 0-2-maali. Pikkuveljeään Danielia vastaan pelannut Marco Caligiuri löysi parhaalta maalintekosektorilta viime kauden kakkosbundesliigan maalikuninkaan Domi Kumbelan, jonka kauden ensimmäinen maali sinetöi Braunschweigin kauden ensimmäisen voiton.

Wolfsburgille kyseessä oli kauden ensimmäinen pistemenetys kotikentällä ja mikä katkerinta, naapurikaupunkia vastaan. Mutta avausvoiton merkitystä pahoihin vaikeuksiin ajautuneelle Braunschweigille ei varmasti voi yhtään liikaa korostaa. Joukkue palkittiin sinnikkyydestään ja kannattajat uskollisuudestaan. Derbyvoitosta joukkueen työmoraali sai varmasti aikamoisen boostin maaottelutauolle lähdettäessä.

loading comments...