Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Domi Kumbela: “Emme ole vielä pudonneet”

Kirjoittaja: — 05/09/2013

Surkeasti kautensa aloittaneen Eintracht Braunschweigin kärkipelaaja Domi Kumbela joutui sarjatauolla Kickerin piinapenkkiin. Sarjanousija on onnistunut neljässä ottelussa maalinteossa vain kerran, ja odotukset hyökkääjä-ässää kohtaan ovatkin kovat. 29-vuotias Kumbela voitti kaudella 2010-2011 kolmosliigan maalikuninkuuden ja päättynellä kaudella hän valloitti maalipörssin sarjaa ylempänä. Ykkösbundesliigassa maalitili on kuitenkin yhä avaamatta. Nollakerhoon jämähtäminen ei ymmärrettävästi Kumbelaa tyydytä.

– Tällaista starttia kaudelle emme tosiaan kuvitelleet. Meitä vastaan syntyy outoja maaleja ja kummallisia kimmokkeita. Meidän on kyettävä keskittymään ja alettava puolustaa paremmin joukkueena. Hyökkäyksessä on pystyttävä hyödyntämään jokainen paikanpuolikaskin, Kumbela painottaa.

Vaikka Kumbela ei olekaan loukkaantumisensa jäljiltä vielä sataprosenttisessa kunnossa, tuntee hän itseään kohtaan asetetut odotukset ja lupaakin ampua paljon maaleja seuraavissa peleissä. Braunschweigin pelaajamateriaali riittää kuitenkin hänen mukaansa helposti pääsarjatasolle.

– Joukkueemme on riittävän laadukas Bundesliigaan. Olemme vain vaiheessa, jossa teemme vastustajan maalit melkeinpä itse. Vastustajat ovat hyödyntäneet helpot virheemme nikottelematta, Kongon Demokraattisesta Tasavallasta kotoisin oleva hyökkääjä toteaa.

Fanit ovat toistaiseksi upeasti joukkueen takana

Kumbela kertoo joukkueen työskentelevän maajoukkuetauolla ankarasti minimoidakseen puolustuspään virheet. Aikaa on vielä 30 peliä ja kurssi voi kääntyä nopeastikin. Tärkeintä on pysyä positiivisena ja tässä auttavat Eintracht-fanit, jotka Hampurin vierasottelussa kannustivat omiaan vielä 0-4-tappion jälkeenkin. Kumbela uskoo fanien luottamuksen säilyvän.

– Nautimme kolmen, neljän vuoden ajan pelkkää menestystä ja nousimme kolmosliigasta Bundesliigaan. Juuri nyt menee vähän huonommin, mutta tiesimme sen, että pääsarjassa voimme myös hävitä neljä peliä peräkkäin. Mutta emme ole vielä pudonneet. Ero on kurottavissa kiinni vaikka kolmessa ottelussa. Olen positiivisesti ajatteleva ihminen, ja takaan, että seuraavassa kotiottelussa Nürnbergiä vastaan alkaa ilotulitus ja otamme pisteet, Kumbela tykittää.

loading comments...