Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Mainz päätti tappioputkensa dramaattisella tavalla

Kirjoittaja: — 05/10/2013

Jos Hoffenheimilla ei varmasti olekaan Bundesliigan laajin kannattajapohja, niin sen jokaiselle fanille on kuitenkin tällä kaudella taattu tapahtumia koko rahan edestä. Hoffenheimin kahdeksassa ottelussa on tehty kaikkiaan huikeat 40 maalia ja viihdearvo on muutenkin ollut illasta toiseen kohdalleen. Viikko sitten Schalkea vastaan Hoffenheim käänsi ottelun loppuhetkillä 1-3-tappioaseman 3-3-tasapeliksi. Tänään oli Mainzin vuoro maksaa Schalken puolesta potut pottuina.

Ottelun alkua Hoffenheim hallitsi suorastaan suvereenisti ja jo alle vartin jälkeen Kevin Volland veikin vieraat johtoon komealla kudilla paristakymmenestä metristä. Hieman myöhemmin Hoffenheim joutui vaihtamaan parhaan maalintekijänsä Anthony Modesten ulos kentältä, mutta tämän tilalle tullut vaihtomies Sven Schipplock järjesteli melkein heti tekopaikan Roberto Firminolle, joka ei tarjoilusta erehtynyt: 0-2.

Mainz-valmentaja Thomas Tuchel reagoi nopeasti takaiskuihin ja toi Christoph Moritzin tilalle Maxim Choupo-Motingin. Takaa-ajoa lähdettiin hakemaan kolmen kärkimiehen linjalla ja ottelu tasoittuikin huomattavasti. Maaleja saatiin kuitenkin odottaa pitkään, sillä kotijoukkueen kavennus syntyi vasta 82. minuutilla juuri Choupo-Motingin toimesta.

Ottelun päätös oli kuitenkin dramaattinen ja varmaan monelle myös ikimuistoinen. Mainz sai lisäajalla kulmapotkun, jossa korkeimmalle nousi ylös noussut maalivahti Heinz Müller. Müllerin pusku oli menossa maalin ohi, mutta palloa alueelta siivonnut Hoffenheim-pakki Andreas Beck latasi purkunsa suoraan vaihtomies Yunus Mallin selkään. Tästä pallo pomppi Hoffenheimin maaliin, ja Müllerin ja kumppaneiden ilo oli ylimmillään.

Mainzille oli varmasti erittäin tärkeää saada tappioputki poikki ennen sarjataukoa ja tasoitusmaalin syntytapa nostattaa tunnelmia varmasti entisestään. Hoffenheimille tasapeli oli jo kauden neljäs.

loading comments...