Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Leverkusen taisteli tasapelin Bayernia vastaan

Kirjoittaja: — 05/10/2013

Bayer Leverkusen oli pahasti viennissä kotiareenallaan Bayern Müncheniä vastaan, mutta rimpuili vastaan minkä pystyi ja saavuttikin ottelusta 1-1-tasapelin. Pisteensä myötä Bayern München nousi Bundesliigan sarjakärkeen ohi tänään avaustappionsa kärsineen Borussia Dortmundin.

Molempien avauskokoonpanosta löytyi yksi varsinainen yllätys. Entinen Bayern-pelaaja Emre Can aloitti Leverkusenin vasempana laitalinkkinä Heung-Min Sonin paikalla. Sveitsiläinen taskuraketti Xherdan Shaqiri puolestaan otti Arjen Robbenin tehtävät hoitaakseen Bayern-hyökkäyksessä.

Ottelun molemmat puoliajat olivat Bayern Münchenin totaalista hallintaa. Näytti miltei siltä, että münchenläisiä olisi kentällä muutama enemmän. Ylivoimasta kielivät myös ottelun musertavat tilastot: Pallonhallinta kirjattiin Bayernin hyväksi  78-22 ja laukaukset  27-5. Niitä tärkeimpiä eli maaleja laskettiin kuitenkin molemmille joukkueille yksi.

Illan suvereenein hahmo oli vähemmän yllättäen jälleen Franck Ribéry. Ranskalainen piti pilkkanaan erityisesti Lars Benderiä ja Ömer Toprakia. Toprak oli läpi ottelun pahassa viennissä ja joku tuomari olisi Bayernille myös rankkarin viheltänyt, kun Toprak repi Müllerin pelipaidasta vastustajansa nurin. Avausmaalin järjesteli komeasti Ribéry peippailtuaan kaksi leverkusenilaista pois tasapainosta. Tämän jälkeen keskeltä löytyi Toni Kroos, joka pyssytti suoraan syötöstä vanhaa seuraansa vasten kauden avausmaalinsa.

Moni saattoi kuvitella pelin olevan jo ohi, mutta Leverkusenin kuitti tulikin melkein samantien. Bayern-vahti Manuel Neuer arvioi väärin Benderin keskityksen eikä yltänyt palloon riittävän varmasti. Emre Can ampui irtopallon kohti maalia ja lopulta Sidney Samilla oli helppo työ lakaista Neuerin sylkemä nahkakuula tyhjään häkkiin.

Lenolle kelpasivat sankarin saappaat

Ottelun viimeinen tunti katseltiin Bayernin tuhlailuun päättynyttä pelinrakentelua ja Leverkusenin tuulimyllyjä vastaan taistelemista. Erityisesti Thomas Müller hukkasi muutaman avopaikakin ja myös Shaqirilla oli omat tilaisuutensa numeroita kaunistella. Leverkusen-puolustajilla oli kuitenkin onni puolellaan ja muut Bayern-vedot suuntautuivat pääasiassa kohti hyvin pelanneen maalivahdin Bernd Lenon syliä. Hatunnosto kuuluu myös laitapakki Giulio Donatille, joka pelasti kulmapotkun kaksi kertaa maaliviivalta.

Jonain toisena iltana Bayern olisi painanut noista paikoistaan 4-5 maalia lisää, mutta tänään eivät olleet tähtäimet kohdillaan ja tuloksena oli tasapeli. Leverkusen ei enää enempää paikkoja luonut, ja pienet vastahyökkäyksen tapaisetkin Dante ja Jerome Boateng katkoivat komeasti. Toppariparilla oli Sidney Sam ja Stefan Kießling täydellisesti pihdeissään. Polemiikkia aiheutti silti vielä lisäajan vastahyökkäys, jossa Ribery tuuppasi rangaistusalueelle kiiruhtaneen Jens Hegelerin nurin, mutta tuomarin ratkaisu oli Bayernin maalipotku.

Bayernin vaihtopelaajat Arjen Robben, Mario Mandzukic ja Mario Götzekään eivät ihmeitä saaneet aikaan, joten pistejakoon oli tyytyminen. Leverkusenin kannalta tasatulos voidaan huoletta tulkita taisteluvoitoksi, ellei jopa “BayArenan ihmeeksi”. Bayernille tulos on varmasti pettymys, sillä niin totaalista vieraiden hallintaa peli oli. Tänään ei ollut Schweinsteigerin tai Müllerin päivä ja tasapeliin oli tyytyminen. Leverkusen-kannattajille huolta aiheuttaa myös Kießlingin loukkaantuminen, jonka suhteen maaottelutauko tuleekin hyvään saumaan.

loading comments...