Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Alkukauden läpimurtopelaajat, top 5

Kirjoittaja: — 17/11/2013

Bundesliigasta poistui viime kauden jälkeen mm. Mario GomezDaniel CarvajalAndre Schürrle ja Michel Bastos. Vaan ei hätää, aina löytyy uusia tähtiä vanhojen aukkoja paikkaamaan. Esittelemme tässä viisi pelaajaa, jotka ovat vahvan alkukautensa ansiosta löytäneet tiensä varjoista parrasvaloihin.

5) Christoph Kramer, Mönchengladbach

22-vuotias Kramer ei ollut pelannut ennen tätä kautta ainuttakaan bundesliigaottelua, mutta nyt hän kuuluu joukkueensa minuuttirohmuihin. Kaksi viimeistä kautta vierähtivät Bochumin paidassa kakkosbundesliigassa. Kramer ei ole pelannut edes alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa otteluakaan, mutta Gladbachin valmentajan Lucien Favren hän vakuutti heti. Leverkusenista lainalla olevan Kramerin piti olla varsinaisesti norjalaisen Harald Nordtveitin varamies, mutta kävikin toisin päin. Pitkänhuiskea nuorukainen tekee ahkerasti laadukasta työtä Gladbachin keskikentän pohjalla ja on jo päässyt maalinkin makuun.

FC Augsburg v Borussia Moenchengladbach - Bundesliga
Christoph Kramer tekee erinomaista työtä sarjanelosen keskikentän pohjalla.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

4) Robin Knoche, Wolfsburg

Wolfsburg hankki kesällä Nürnbergistä sveitsiläisen Timm Klosen muhkealla kuuden miljoonan euron siirtosummalla. Nyt voisi kysyä, miksi ihmeessä? Klose on pelannut koko kauden aikana vain 68 minuuttia, sillä “Susien” omista junioreista nostettu Knoche on yllättänyt kaikki ja muodostaa yhdessä Naldon kanssa yhden koko Bundesliigan parhaista topparipareista. Knoche pääsi kentälle kauden avauspelissä Klosen otettua tyhmän ulosajon eikä 21-vuotias nuorukainen ole sen koommin avauksen paikastaan luopunut. Topparin hyvät otteet on huomioitu myös Saksan futisliitossa, sillä Knoche debytoi syyskuussa Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Eintracht Frankfurt v VfL Wolfsburg - Bundesliga
Robin Knoche on ollut alkukaudella sarjan parhaita toppareita.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

3) André Hahn, Augsburg

Jos jostain pelaajasta voi sanoa hyvä kauppa, niin André Hahnista. Augsburg joutui pulittamaan Hahnista viime tammikuussa Kickers Offenbachille vaivaiset 250 000 euroa. Nyt miehellä riittää kysyntää liigan kärkiseuroja myöten. Hahn käy myös hyvästä esimerkistä kaikille myöhäisherännäisille. Saksan maajoukkuepaitaa mies ei ole pukenut päälleen koskaan, ja vielä 22-vuotiaana mies pelasi kolmosliigassa. Nyt oikea laitahyökkääjä on alkukaudella pirteästi pelanneen Augsburgin ehdoton valopilkku ja tekemäänsä maaliakin hän on saanut tuulettaa jo neljä kertaa. Tilastot kertovat Hahnin juosseen myös alkukauden kovimman kilometrimäärän. Mies repii, raataa, taistelee ja tekee maaleja. Hahn on yksinkertaisesti joka puolella kenttää.

FC Augsburg v Borussia Moenchengladbach - Bundesliga
André Hahn on välillä Augsburgin kaikki kaikessa. Joskus näyttääkin siltä, että mies olisi kloonattu. Niin ahkerasti hän liikkuu.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

2) Alexandru Maxim, Stuttgart

Stuttgart hankki tammikuussa Maximin romanialaisesta Pandurii Targu Jiusta puolentoista miljoonan euron hinnalla. Tuo tuntuu nyt pikkurahalta, sillä Maxim on ollut joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. 23-vuotias pelintekijä johtaa koko Bundesliigan syöttöpörssiä ja on ohessa tehnyt itsekin neljä osumaa. Maalit ja maalien alustukset yhteenlaskettuna taikuri on tehnyt 12 tehopistettä kymmenessä ottelussa. Maestron ominta osa-aluetta ovat erikoistilanteet, ts. vapaapotkut ja kulmapotkut. Mikäli Romania kukistaa Euroopan playoff-vaiheessa Kreikan, pääsee ensi kesän MM-kisoissa koko maailma ihastelemaan Maximin nappisyöttöjä. Franck Ribéry ja Marco Reus ovat monilla muilla osa-alueilla Maximia etevämpiä, mutta Bundesliigan paras keskittäjä on tässä.

Hamburger SV v VfB Stuttgart - Bundesliga
Alexandru Maxim lähettää matkaan Bundesliigan pelätyimmät erikoistilanteet.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

1) Pierre-Michel Lasogga, Hamburger SV

Listamme kärkinimi, 21-vuotias Lasogga on listalla hieman rajatapaus, sillä hän oli jo ennen tätä kautta iskenyt kahdeksan bundesliigamaalia. Nuorimies vaipui kuitenkin viime kaudella unohduksiin, kakkosliigassa ja pahasta polvivammasta kärsineenä. Nyt Lasogga on tullut entistä vahvempana takaisin. HSV lainasi miehen Hertha Berlinistä neljällä miljoonalla eikä ole katunut. Yhdeksässä HSV-pelissä on syntynyt yhdeksän maalia. Ensimmäinen näyte Lasoggan osaamisesta saatiin jo kaudella 2009-2010, jolloin hän teki A-juniorien Bundesliigassa 25 ottelussa 25 maalia. Vammat haittasivat kuitenkin uraa niin nuorisomaajoukkueessa kuin liigassakin.

Enää miestä ei kuitenkaan tunnu pysäyttävän mikään. Lasogga osuu niin jalalla kuin päälläkin. Vaikka Hertha vakuuttaakin, että 189-senttinen hyökkääjä pelaa ensi vuonna taas Berliinissä, on vaikea uskoa lupausten pitävän, sillä riittävän suurten rahatukkojen tarjoajia on jonossa niin Saksassa kuin muuallakin. Eikä A-maajoukkueesta puhuminenkaan ole enää mitenkään yliampuvaa, sillä Lasogga on juuri nyt Bundesliigan kuumin hyökkääjä.

1. FC Nuernberg v Hamburger SV - Bundesliga
Pierre-Michel Lasoggalla oli uransa ensimmäisen Bundesliiga-hattutempun jälkeen vatsa täynnä.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...