Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Kramerilta järkyttävä emämoka – Dortmund voitti vihdoin

Kirjoittaja: — 09/11/2014

Bundesligan 11. kierroksen viimeinen ottelu pelattiin Borussia Dortmundin ja Borussia Mönchengladbachin välillä Signal Iduna Park -stadionilla. Ottelussa nähtiin ainoastaan yksi maali, mutta se oli sitäkin dramaattisempi, kun Christoph Kramerin palautus maalivahti Yann Sommerille upposi omaan maaliin.

Kotijoukkue aloitti väkevästi. Vain reilun minuutin pelin jälkeen Marco Reus karkasi laidalta läpiajoon, mutta miehen sijoitus meni vain muutamia kymmeniä senttejä maalin ohi.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Reus pääsi yrittämään uudestaan, kun Henrikh Mkhitaryan antoi mainion syötön takaviistoon pilkun kohdille, mutta Yann Sommer sai sen verran näppejään Reusin laukauksen tielle, että pallo osui tolppaan ja kimposi väljemmille vesille.

Dortmund painoi päälle koko ensimmäisen puoliajan. Gladbach puolusti uhrautuvasti, mutta silti paikkoja avautui. Mkhitaryan vapautti Łukasz Piszczekin maalintekoon, mutta miehen yritys painui stadionin parkkipaikalle. Vähän myöhemmin Mkhitaryan itse pääsi läpiajoon, mutta armenialaisen laukaus viuhui ylärimaa hipoen yli.

Juuri ennen taukovihellystä Pierre-Emerick Aubameyang laukoi vapaapotkusta ylänurkkaa kohti, mutta Sommer heittäytyi loistavasti pallon tielle.

Kun Dortmund ei itse saanut palloa pussiin, teki Gladbach sen isäntien puolesta. Christoph Kramer yritti palauttaa pallon Sommerille, mutta syöttö leijaili komeana roikkuna omaan maaliin. Omat pelaajat ja jopa muutamat Dortmundin pelaajat kävivät kannustamassa Krameria heti maalin jälkeen, mutta ottelun suuruden huomioiden, selälletaputtelut tuskin hirveästi nuorta maajoukkuemiestä lohduttivat.

Heti maalin jälkeen jatkettiin tutulla kaavalla, kun Reus laukoi pallon ylärimaan. Isännät hallitsivat ottelutapahtumia, eikä Mönchengladbach päässyt lopulta lähellekkään maalintekoa

Toimittajan sana

Hieno esitys Dortmundilta, mutta viimeistelyn kanssa sillä on edelleen vakavia ongelmia. Tänään tarvittiin kaverin apua. Ei olisi kuitenkaan uskonut, että vastakkain olivat sarjajumbo ja sarjakolmonen, niin pahasti alakynnessä vierailijat olivat. Reus tuntui tänään olevan vähän joka puolella, mutta maaliin asti mies ei saanut palloa sitten millään. Yhtä kaikki, tämä voitto saattoi olla Dortmundin kauden käännöspiste.

Mönchengladbach oli hyökkäyssuuntaan tänään täysi lapanen. Puolustus kyllä tavallaan kesti ihan hyvin, mutta kotijoukkueella oli niin kova hönkä päällä, että paikkoja syntyi väkisinkin. Kramerin moka nyt oli tietenkin oma lukunsa. Toivottavasti tämä ei nyt leimaa miestä isojen pelien epäonnistujaksi. Tässä vielä linkki maaliin.

Bundesliga sunnuntaina

VfL Wolfsburg – Hamburger SV 2-0
1-0 Ivica Olić (27.)
2-0 Aaron Hunt (63.)

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 1-0
1-0 Oma maali (58.)

loading comments...