Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 23. kierroksen puheenaiheet: Voittamaton Sumusalo ja muita supersankareita

Kirjoittaja: — 03/03/2015

Saksassa nähtiin taas mielenkiintoinen viikonloppu jalkapallon merkeissä. Suurimpana puheenaiheena oli luonnollisesti Revierderby Borussia Dortmundin ja Schalken välillä, mutta muuallakin pelattiin.

Keltamusta Revierderby

Ruhr pysähtyi taas lauantaina. Kaikkien derbyjen äiti oli tällä kertaa Borussia Dortmundin juhlaa. Totaalisesti. Keltamustat vyörytti hyökkäyksiään kohti Schalken maalia jo ensiminuuteista lähtien. Jollain ihmeen ilmeellä vierailijat pystyivät pitämään maalinsa puhtaana ensimmäiset 75 minuuttia.

Lopulta Westfalen räjähti, kun Pierre-Emerick Aubameyang läväytti pallon tolpan kautta maaliin. Monelle varmasti tutuksi tullut Batman ja Robin -tuuletus kruunasi maalin. Vaikka sen ei kuvitellut olevan mahdollista, Roberto Di Matteon suojatit menivät maalin jälkeen vielä enemmän lukkoon, ja Henrikh Mkhitaryan sekä Marco Reus pamauttivat vielä häkit mieheen.

Schalke oli hyvin huono, mutta Dortmund esitti tärkeällä hetkellä sellaisen performanssin, että moni kovempikin joukkue olisi jäänyt jalkoihin. Ottelu oli osoitus siitä huikeasta potentiaalista, mikä Jürgen Kloppilla on kokoajan ollut käytössään.

Nyt henkiset lukot on avattu. Pisteiden valossakaan ei näytä enää niin pahalta voittoputken ansiosta. Neljäs sija on näillä esityksillä ehdottomasti saavutettavissa. Etenkin kun Bayer Leverkusen, Augsburg ja Schalke ovat kaikki vuorollaan kontanneet. Tosin pitää muistaa, että Dortmundin viimeaikaiset vastustajat eivät ole olleet sarjan kärkipäästä.

Volkkarin avoimet ovet

VfL Wolfsburgin kausi on ollut huikea, ja myös Bundesliiga.com on muistanut tasaisin väliajoin kehua Susien dynaamista hyökkäyspeliä. Tänäkin viikonloppuna joukkue haki kolme pistettä Bremenistä katkaisten Werdan kuuden ottelun mittaisen tappiottoman putken. Viisi maalia Weserstadionilla on aina kova juttu.

Mutta on niitä risujakin annettava. Dieter Heckingilla on ollut suuria vaikeuksia saada Wolfsburgin puolustuspeliä toimimaan. Sunnuntaina Werder Bremen paukutti kolme maalia ensimmäisellä puoliajalla. Muutama viikko takaperin Bayer Leverkusen teki Susia vastaan toisella puoliajalla neljä maalia. Tälläisia avoimien ovien päiviä harvoin ylivoimaisen sarjakakkosen peleissä näkee.

Yhteensä 27 päästettyä maalia tällä kaudella ei ole mikään huono saldo. Puolustaminen on kuitenkin ollut hataran ja epävarman oloista syksystä asti. Ehkäpä hyvä tuuri ja Diego Benaglion maagiset otteet ovat pitäneet tilastot siedettävinä. Vaikea nähdä, että Wolfsburg pystyisi Mestarien liigassa niittämään menestystä nykyisellä puolustuspelaamisellaan.

Augsburgin syöksy

Nytkö se sitten alkoi? Markus Weinzierl on rajallisella materiaalilla tehnyt loistavaa työtä FC Augsburgin peräsimessä, ja joukkue on upeasti kuuden parhaan joukossa. Viimeisimmät viikot ovat kuitenkin olleet Augsburgille hieman vaikeampia.

Pelaaminen kykyjen ylärajoilla ei voi jatkua loputtomiin. Viikonloppuna Augsburg hävisi heikkovireiselle Hertha Berlinille. Ottelu oli joukkueelle jo neljäs perättäinen ilman voittoa. Vaikka Augsburg ei ole pelannut täysin toivottamasti, ja vastustajat ovat olleet Herthaa lukuunottamatta sarjan ylemmältä puoliskolta, on trendi selvä. Tähän mennessä joukkue on pystynyt kääntämään edukseen nämä tiukat ottelut. Kapteeni Paul Verhaeghin loukkaantuminen saattoi olla joukkueelle pahempi takaisku kuin voisi alunperin kuvitella.

Toki maalivahti Marwin Hitzin upea viimehetkien tasoitus reilu viikko sitten on vielä tuoreessa muistissa. Se on osoitus siitä, ettei joukkueen venymiskykyä kannata äkkiseltään tuomita kadonneeksi. Viikonloppuna Augsburg isännöi VfL Wolfsburgia. Tuossa ottelussa kotijoukkueella olisi mahdollisuus palauttaa karkaamassa oleva itseluottamus.

Sumusalo-efekti Rostockissa

Mikko Sumusalon saapuessa Hansa Rostockiin tammikuun siirtoikkunassa joukkue oli putoamisviivan alapuolella. Se oli voittanut 22 ottelustaan vain neljä ja hävinnyt peräti 13. Nyt suomalaispuolustaja on ehtinyt vaikuttaa kaupungissa viiden ottelun verran. Tuloksena kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

RB Leipzigissä Sumusalo ei vastuuta juurikaan saanut, mutta miehen tason kyllä uskottiin riittävän 2. Bundesligaan. Ainakin sillä perusteella, että sarjatasoa alempana sujuu näinkin mainiosti, voisi kuvitella väitteen pitävän paikkansa. Saa nähdä, mistä suomalainen löytyy ensi kaudella.

Muuten viikonloppu ei suomalaisittain tarjonnut sen kummempaa. Merkittävin suoritus oli Alexander Ringin pelaama 90-minuuttinen voitto-ottelussa Greuther Fürthia vastaan. Ring pelasi hyvän ottelun joukkueen keskikentän keskustassa. Kaiserslautern on tällä hetkellä kolmantena tasapisteissä toisena olevan Darmstadtin kanssa. Ingolstadt on kärjessä neljä pistettä edellä mainittua kaksikkoa karussa. Voi siis hyvin olla, että joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Ring nähdään ensi kaudella 1.Bundesligassa. Joel Pohjanpalon Fortuna Düsseldorf on tällä hetkellä viidentenä.

loading comments...