Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bundesliigan sunnuntaiennakko: Kuka vie jumbofinaalin?

Kirjoittaja: — 15/09/2013

Maalijuhlia koko alkukauden ajan viettänyt TSG 1899 Hoffenheim saa sunnuntaina vieraakseen lempivastustajansa Borussia Mönchengladbachin. Hoffenheim vastasi cupin ensikierroksen suurimmasta voitosta kaadettuaan alasarjalaisen SG Aumund-Vegesackin 9-0 ja neljässä bundesliigaottelussaan se on sekä tehnyt että päästänyt peräti 12 maalia. Molemmat lukemat olivat ennen tätä kierrosta sarjan kärkilukemia.

Hoffenheimin ja Mönchengladbachin välinen historia puoltaa kyläseuran voittoa, sillä Mönchengladbach ei ole kyennyt noutamaan Sinsheimista vielä ainuttakaan voittoa seitsemällä vierailullaan. Se on myös hävinnyt molemmat tämän kauden vierasottelunsa, joskin vastassa olivat sarjan kärkikolmikon Bayern München ja Bayer Leverkusen. Myös vieraiden ottelustatistiikka antaa luvan odottaa maalirikasta ottelua, sillä kaikissa tähänastisissa neljässä kohtaamisessa on ottelun voittaja tehnyt vähintään kolme maalia.

Hoffenheimille päänvaivaa aiheuttaa joukkueen parhaan maalin- ja pelintekijän Roberto Firminon nilkkavamma sekä bosnialaisveteraani Sejad Salihovicin saama kolmen ottelun pelikielto, joka päättyy tähän otteluun. Firminon tavoin jo kolme osumaa kaudella iskeneet Kevin Volland ja Anthony Modeste aloittanevat kärjessä ja keskikentällä tilaisuutensa saanee Sebastian Rudy. Mönchengladbachilla ei poissaolohuolia ole, vaan joukkue päässee otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Nähtäväksi jää, syntyykö pelistä odotetunkaltainen maalijuhla.

Kakkosbundeksen maalitykit vastakkain jumbofinaalissa

Braunschweig on jo nyt tehnyt kitkeränmakuista bundesliigahistoriaa, sillä kauden aloitus neljällä tappiolla ja maalierolla -8 on kautta aikain kehnoin nousijajoukkueen alkukauden saldo. Paljon paremmin ei ole kulkenut sen tämän päivän vieraalla Nürnbergilläkään, sillä sen startti on heikoin sitten vuoden 1963. Kummallekin sarjapisteet tänään olisivat kullanarvoisia, sillä putoamistaisteluun jumiutuminen jo ennen syyssateiden tuloa nostaisi joukkueen painetilaa hirvittävästi.

Braunschweigin voisi olettaa lähtevän tänään aggressiivisesti hyökäten otteluun, mutta sen vuoden 2013 kotisaldo on todella heikko. Eintracht on kyennyt voittamaan vain yhden tämän vuoden yhdeksästä kotiottelustaan.  Yhteistä lähihistoriaa ei tämän päivän jumbofinalisteilta löydy, sillä 60-luvun lopulla peräkkäisinä vuosina bundesliigamestaruuden voittaneet Braunschweig ja Nürnberg ovat kohdanneet toisensa viimeksi Saksan Cupissa vuonna 1987.

Ottelun teemana on myös viime kauden kakkosbundeksen maaliruiskujen kohtaaminen. Braunschweigin Domi Kumbela voitti 19 maalillaan maalikuninkuuden, mutta Nürnbergin Daniel Ginczek teki vain yhden maalin vähemmän. Tämän kauden otteluissa Braunschweig on onnistunut maalinteossa toistaiseksi vasta kerran ja Nürnbergkin vain neljästi eikä kukaan joukkueen pelaajista ole onnistunut tekemään kuin korkeintaan yhden täysosuman.

Nürnbergiltä on ottelussa pelikiellon takia syrjässä argentiinalainen laitapuolustaja Javier Pinola, jonka korvaajaksi noussee Saksan nuorten maajoukkuemies Marvin Plattenhardt. Keskikentälle vieraat saavat huippuvahvistuksen, sillä se hankki sarjatauolla Wolfsburgista Japanin maajoukkuekapteenin Makoto Haseben. Hasebelle tilaa tehnee 18-vuotias Niklas Stark.

Kotijoukkueelta sivussa on varmuudella portugalilainen laitapakki Marcel Correia, jonka korvaa joko Omar Elabdellaoui tai Benjamin Kessel. Lihasvammasta kärsivä Jan Hochscheidt on suurella todennäköisyydellä myös sivussa. Braunschweigin maalivahtikysymys on avoinna, sillä viime otteluissa pallon useita kertoja selkänsä takaa hakenut Daniel Davari saattaa joutua tekemään tilaa Marjan Petkovicille.

Odotettavissa lienee hermostunut ja tasainen ottelu, sillä voitonjano on molemmilla joukkueilla kova eikä tappioon olisi kummallakaan enää varaa. Tasapelikään ei varmasti kumpaakaan miehistöä tyydytä.

loading comments...