Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen hukkasi johtonsa Stuttgartissa – Gladbach jatkaa vakuuttavia otteitaan

Kirjoittaja: — 18/10/2014

Mercedes-Benz Arenalla nähtiin mielenkiintoinen ottelu, kun VfB Stuttgart nousi upeasti kolmen maalin takaa tasoihin Bayer Leverkusenia vastaan. Myös Freiburgissa, Mainzissa ja Hannoverissa pelattiin Bundesligaa lauantai-iltapäivänä. Iltaottelussa Schalke päihitti Herha Berlinin.

Heung-Min Son vei Leverkusenin johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Pallo valui onnekkaasti korealaiselle, joka kiersi Stuttgart-vahti Thorsten Kirschbaumin ja viimeisteli tyhjiin. Vain viitisen minuuttia myöhemmin sama mies osui uudestaan. Kirschbaum avasi pallon suoraan Sonille, joka otti pelivälineen haltuun, ja laukoi puolivolleysta yläkulmaan.

Karim Bellarabin huikea vire ei näytä loppuvan. Mies taituroi viiden Stuttgart-puolustajan keskeltä taukolukemiksi 0-3.

Toinen puoliaika oli sitten täysin Stuttgartin. Timo Werner puski kotijoukkueen ensimmäisen maalin 57. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Florian Klein pommitti rangaistusalueen ulkopuolelta Leverkusen-vahti Bernd Lenon nyrkkeilemän pallon voimalla oikeaan kulmaan.

Tasoitusosuma nähtiin noin vartti ennen päätösvihellystä. Filip Kostić antoi vapaapotkun suoraan Martin Harnikin nuppiin, joka puski pallon varmasti tyhjään maaliin.

Borussia Mönchengladbach nousi ainakin toistaiseksi sarjassa toiseksi päihittämällä Hannoverin 0-3. Kovassa vireessä oleva Max Kruse puski ottelun avausmaalin jo vartin pelin jälkeen. Granit Xhaka lisäsi vierailijoiden johtoa upealla vapaapotkuosumallaan vielä ennen puoliaikaa. Kruse viimeisteli vielä viime minuuteilla Thorgan Hazardin upeasta esityöstä kauden viidennen maalinsa.

Wolfsburg nappasi 2-1-voiton Freiburgissa. Kevin De Bruyne ja Daniel Caligiuri juonivat ottelun ensimmäisen maalin 8. minuutilla, kun belgialaisen keskitys löysi Caligiurin maalin kulmalta, ja tämä nosti pallon maalin kattoon. Sama kaksikko vastasi myös ottelun ratkaisumaalista toisella puoliajalla, kun De Bruyne syötti, ja Caligiuri viimeisteli illan toisensa. Sebastian Kerk toi kotijoukkueen vapaapotkuosumallaan maalin päähän aivan ottelun lopussa.

Mainz päihitti Augsburgin 2-1. Kotijoukkue iski ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia kolmen minuutin sisään. Ensimmäisessä maalissa Jonas Hofmann viimeisteli varmasti etukulmaan. Toinen osuma oli upea henkilökohtainen suoritus Jairo Samperiolta. Espanjalainen poimi pallon rangaistusalueelta, harhautti kaksi puolustajaa Zinedine Zidanen lanseeraamalla ns. Marseillen ruletilla ja laukoi pelivälineen takakulmaan. Tobias Werner puski vierailijoiden kavennusosuman toisella puoliajalla.

Illan viimeisessä ottelussa Schalke 04 päihitti Hertha Berlinin Veltins-Arenalla. Klaas-Jan Huntelaar vei kotijoukkueen johtoon 19. minuutilla, Ottelun ratkaisumaali nähtiin toisella puoliajalla, kun ensimmäiseen maaliin esityön tehnyt Julian Draxler iski loppulukemiksi 2-0.

Toimittajan sana

Borussia Mönchengladbach vaikuttaa tällä hetkellä todella tasapainoiselta joukkueelta, eikä se turhaan ole sarjakakkosena. Ensi viikonloppuna joukkue kohtaa kotonaan kärkiottelussa Bayern Münchenin.

Leverkusenilla otteet heittelehtivät otteluiden sisällä melkoisesti, niin myös Stuttgartia vastaan. Hyökkäyspeli on pääpiirteittäin kunnossa, mutta puolustuspeli on välillä melkoista sekoilua.

Mainz ei ole hävinnyt vieläkään. Joukkue ei häikäise, mutta se on ennen huomisen otteluita sarjassa kolmantena.