Dortmund hävisi jälleen – Gündoğan pelasi ensimmäisen Bundesliga-ottelunsa yli vuoteen

Kirjoittaja: — 18/10/2014

1. FC Köln nappasi todella tärkeän voiton, kun joukkue päihitti kotonaan Borussia Dortmundin maalein 2-1. Edellisen kerran Bundesligaa 430 päivää sitten tahkonnut İlkay Gündoğan pelasi lähes koko ottelun vierailijoiden keskikentällä.

Myös Marco Reus ja Henrikh Mkhitaryan palasivat Dortmundin avaukseen loukkaantumisiensa jäljiltä. Reusilla olikin ottelun ensimmäinen paikka reilun kymmenen minuutin jälkeen, mutta laukaus suuntautui ohi.

Toipilaiden paluut eivät kuitenkaan paljoa Keltamustien peliä piristäneet. Noin viisi minuuttia ennen taukoa Marcel Risse vapautti puskullaan Kevin Vogtin läpiajoon, ja tämä sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Toisen puoliajan alussa Dortmund nousi tasoihin. Reus ja Ciro Immobile etenivät puolen kentän tienoilta hienosti toisilleen syötellen rangaistusalueelle asti, ja italialainen laukoi pallon maalin perukoille.

Noin vartti ennen päätösvihellystä Köln antoi vierailijoille shokkihoitoa. Yuya Osako keskitti laidalta pilkun kohdille. Roman Weidenfeller lähti tavoittelemaan keskitystä, mutta mies juoksi koomisen näköisesti pallon ohi, ja peliväline päätyi Simon Zollerille, joka sai rauhassa viedä pallon tyhjään maaliin.

Dortmundin loppukiri jäi todella vaisuksi, ja näin pisteet jäivät Kölniin.

Toimittajan sana

Nyt voidaan jo avoimesti puhua Dortmundin olevan kriisissä. Joukkue on edellisestä viidestä sarjaottelusta kerännyt vain yhden pisteen, ja esitykset ovat olleet todella aneemisia. Jürgen Klopp ei näyttäisi saavan millään kurssia käännettyä. Edes loukkaantumiset eivät kelpaa tekosyyksi, sillä materiaali on niistä huolimatta sarjan parhaimmistoa. Niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, on Dortmund tällä hetkellä kahden pisteen päässä putoamisviivasta, kun paikka Eurooppa-liigaan häämöttää kuuden pisteen päässä.

Kölnin tilanne alkoi näyttää jo huolestuttavalta, kun joukkue oli hävinnyt kolme ottelua putkeen. Tänään puolustus piti. Voisi varmaan sanoa, että Kölnin onneksi vastassa oli vain Dortmund.