Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Karim Bellarabi

Kirjoittaja: — 16/10/2014

Bayer Leverkusenin alkukausi on ollut hieman ristiriitainen, mutta ainakin hyökkäyspeli on toiminut. Yksi Bundesligan suurimpia yllättäjiä on ollut maajoukkueeseen upeiden esitysten ansiosta noussut Karim Bellarabi.

Leverkusenin oikean laidan kiituri on tällä kaudella tehnyt todellisen läpimurtonsa. Bellarabi on ollut koko 1. Bundesligan tehokkain pelaaja kolmella maalilla ja neljällä maalisyötöllään. Kahteen otteeseen 24-vuotias hyökkääjä on valittu ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja saksalaislehti Kicker antoi Bellarabille parhaan mahdollisen arvosanan dominoinnista Hertha Berliniä vastaan. Avauskierroksella mies iski Borussia Dortmundin verkkoon Bundesliga-historian nopeimman maalin, kun joukkue aloitti kautensa voitolla Jürgen Kloppin miehistöstä.

Bellarabi on syntynyt Berliinissä ja asunut koko ikänsä Saksassa. Miehellä on marokkolainen äiti ja ghanalaistaustainen isä. Lapsuusvuotensa hyökkääjä vietti pääosin Bremenissä. Bellarabi pelasi pitkään Werder Bremenissä, kunnes hän siirtyi 14-vuotiaana FC Oberneulandiin. Kaupungin pienemmän seurassa mies murtautui lopulta edustusjoukkueeseen asti. Eintracht Braunschweig hankki hyökkääjä riveihinsä 18-vuotiaana. Braunschweigissä Bellarabi oli nostamassa joukkuetta 2. Bundesligaan kaudella 2010-2011. Mies iski kauden aikana tehot 8+16.

Vaikka 3. Bundesliga ei tasoltaan ole ihmeellinen, herätti hyvä kausi Bayer Leverkusenin mielenkiinnon. Ensimmäisellä kaudellaan Bellarabi pelasi kuitenkin vain jämäminuutteja otteluiden lopusta, ja seuraava kausi meni piloille loukkaantumisen takia. Kaudeksi 2013-2014 Bellarabi palasi lainasopimuksella Eintracht Braunschweigin paitaan. Nyt joukkue pelasi 1. Bundesligaa, mutta Bellarabin panos ei riittänyt säilyttämään seuraa sarjassa. Mies teki kauden aikana kolme maalia.

Saksalainen on nopea, taitava, suoraviivainen, röyhkeä ja miehen lapikkaasta lähtee ajottain loistavia syöttöjä ja keskityksiä. Bellarabi on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista, eikä miehen ura ennen tätä kautta ole ollut mikään tuhkimotarina. Potentiaalia pelaajassa on aina ollut, mutta ei Bellarabia Saksassa ole kaikkein lupaavimpien nuorten joukkoon ikinä laskettu, vaikka hänellä on jonkin verran kokemusta Saksan nuorten maajoukkueista.

Laittaakin mietityttämään, mitä kesän aikana on oikein tapahtunut? Bellarabin läpimurto tällä volyymilla 24-vuotiaana on hieman yllättävää. Loistavia otteita ja kutsu maajoukkueeseen. Tuskin Bellarabi osasi sitä itsekään odottaa.

https://www.youtube.com/watch?v=RZ2ULIiwSko

loading comments...