Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Uusi stadion Freiburgiin sai asukkaiden laajan kannatuksen

Kirjoittaja: — 17/02/2014
Tagit:

SC Freiburg mittautti paikallisella markkinatutkimuslaitoksella, kuinka tärkeänä Freiburgin ja sen lähialueen asukkaat pitävät sitä, että kaupunkiin rakennettaisiin uusi jalkapallostadion. Tulokset ovat kaupungin jalkapallon puuhaihmisille varmasti rohkaisevia, sillä hanke sai kaupunkilaisilta varauksettoman kannatuksen.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 1 000 Freiburgin seudun asukasta, joista 52 prosenttia oli miehiä ja 48 prosenttia naisia. Seuran jäseniä vastaajista oli vain yksi prosentti ja SC Freiburgin kausikortin omistajia kaksi prosenttia.

Kaikkiaan 75 prosenttia vastaajista kertoi pitävänsä uutta stadionia tärkeänä (34%) tai erittäin tärkeänä (41%).

– Kyselyn tulokset puhuvat selvää kieltä. Selkeä enemmistö tunnustaa stadionhankkeen välttämättömyyden ja ymmärtää perusteemme uuden stadionin rakentamiselle, SC Freiburgin toimitusjohtaja Oliver Leki kommentoi seuran kotisivujen tiedotteessa.

24 000 katsojaa vetävä Mage Solar Stadion on jäänyt infrastruktuurinsa osalta pahasti jälkeen pääsarjan vaatimuksista. Se ei myöskään täytä Bundesliigan lisenssivaatimuksia, vaan Freiburg pelaa stadionille poikkeusluvalla.

– Taloudellinen perustamme ja siten kilpailukykymme edellyttää uutta stadionia. Vain siten voidaan taata ammattifutiksen pysyvyys Freiburgissa. Tutkimus osoittaa selvästi, että Freiburgin seudun ihmiset haluavat jatkossakin nähdä huippujalkapalloa, Oliver Leki todistelee.

loading comments...