Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtospekulaatiot osa 2: Mitä tekee Hoffenheim?

Kirjoittaja: — 30/12/2014

Siirtoikkuna on aukeamassa muutaman päivän päästä. Bundesliiga.com teki nopeat arviot siitä, mitä kunkin joukkueen siirtoruletti mahdollisesti tuo tullessaan. Jutut tulevat kolmessa osassa, jotka käsittävät kuusi joukkuetta kerrallaan. Eilen esittelimme häntäpään joukkueet, tänään vuorossa on keskikasti.

12. 1. FSV Mainz 05

Edellisestä 13 ottelusta Mainz on napannut vain yhden voiton, ja se on päässyt hieman valahtamaan sarjataulukossa. Peli-ilme on ollut siitä huolimatta ihan kohtalainen, ja olihan joukkue alkukaudesta pitkään taulukon yläpäässä.

Mainz on tehnyt jo yhden hankinnan, kun se hankki ilmaisella siirrolla riveihinsä Pierre Bengtssonin FC Kööpenhaminasta. 26-vuotiaalla laitapuolustajalla on tilillään 19 ottelua Ruotsin A-maajoukkueessa. Siirron myötä joukkueella alkaa olemaan laitapakkeja jo melkoisesti, joten voi olla, että ovi käy myös toiseen suuntaan. Esimerkiksi Park Joo-Hon sopimus päättyy kesällä.

Joukkueella tulee olemaan vaikeuksia pitää hyvän kauden pelannut 21-vuotias maalivahti Loris Karius ringissä. Miehen sopimus loppuu kesällä ja ainakin Liverpoolin ja Benfican uskotaan olleen Kariuksen kintereillä. Toisaalta nyt jos koskaan Mainzin kannattaisi laittaa rahoiksi. Lisäksi mm. joukkueen pelintekijä Yunus Mallın sopimus umpeutuu kauden päätteksi.

Putoamistaistoon Mainzin materiaali on ihan riittävä nykyisellään, mutta kokoonpano kaipaisi ehostusta vähän jokaisella osa-alueella. Pienellä panostuksella Mainz teksisi pesäeroa kevyemmillä kassoilla operoiviin kilpailijoihinsa, ja parhaimmillaan Kasper Hjulmandin suojatit voisivat taistella jopa europaikoista.

11. 1. FC Köln

Köln on pelannut mukiinmenevän alkukauden, mutta se ei missään nimessä ole vielä kasvattanut tarpeeksi eroa putoamisviivaan, joka häämöttää hyvästä sijoituksesta huolimatta vain kahden pisteen päässä.

Kölnin budjetti on sarjan pienimpiä, joten tammikuussa tuskin on odotettavissa isoja siirtoja. Joukkueelle tärkeintä olisikin pitää kiinni nuorista runkopelaajistaan kesään asti, jotta se pystyisi taistelemaan sarjapaikastaan, sillä materiaali on jo nyt liigan heikoimmasta päästä. Tälläisiä pelaajia ovat mm. maalivahti Timo Horn, Saksan maajoukkueessa marraskuussa debytoinut laitapuolustaja Jonas Hector, toppari Kevin Wimmer ja joukkueen nigerialaiskärki Anthony Ujah.

Myös Matthias Lehmannin ja Kevin Vogtin muodostama keskikentän keskusta on tällä kaudella toiminut, mutta varamiehien kanssa onkin sitten vähän niin ja näin. Kölnin urakkaa pitää kiinni pelaajistaan helpottaa se, että kaikilla em. kavereista on pitkään voimassa oleva sopimus seuran kanssa. On kuitenkin todennäköistä, että Köln joutuu luopumaan muutamasta avainpelaajastaan.

10. SC Paderborn

Paderborn napsi voiton sieltä, ja tasurin täältä. Se jopa johti sarjaa neljän kierroksen jälkeen. Talvitaukoa joukkue lähti viettämään sijalta 10, mutta eroa putoamisviivaan kertyi Kölnin tavoin lopulta vain kaksi pistettä.

Paderborn on muutenkin vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Köln. Joukkueella ei ole juurikaan pelinappuloita, millä mällätä tammikuussa, mutta kilpailijoilla on varmasti intrestejä viedä Paderbornin parhaat pelaajat. Toisaalta joukkueen rungon ikärakenne ei ole ostajien kannalta niin houkutteleva, ja André Breitenreiterin miehistön menestys on perustunut hyvin kurinalaiseen peliin, ei niinkään yksittäisten pelaajien onnistumisiin.

Viisi maalia tällännyt 22-vuotias Elias Kachunga kuuluu niihin pelaajiin, joista joukkue haluaa pitää kiinni, sillä paljon parempia maalintekijöitä ei järkevään hintaan ole tarjolla. Miehellä on sopimus kesään 2016 asti. 31-vuotias maalivahti Lukas Kruse on oma lukunsa. Miehen sopimus loppuu kesällä, eikä Paderborn saa enää luultavasti uutta mahdollisuutta rahastaa hyvän kauden pelanneesta kassarista siirtokorvausta, mutta toisaalta Kruse on joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

9. Eintracht Frankfurt

Jos haikailee maalirikkaiden otteluiden perään, kannattaa katsoa Eintracht Frankfurtin pelejä. Toistaiseksi Die Adlerin mittelöissä on paukuteltu keskimäärin neljä osumaa ottelua kohden. Hyökkäys on toiminut, mutta puolustus on vuotanut.

Eintrachtin kannattaakin etsiä vahvistuksia puolustustukseen. Joukkueen kenties paras puolustaja Carlos Zambrano tosin tehnee paluun takalinjoille helmikuussa loukkaantumisensa jäljiltä. Toisaalta perulaisen sopimus on voimassa vain kesäkuun loppuun asti. Samaa pätee joukkueen runkopuolustajista myös Bastian Oczipkaan ja Anderson Bambaan.

Hyökkäyspuoli on kunnossa, mutta keskikentälle joukkue kaipaisi ehkä pelintekijää. 19-vuotias Marc Stendera on pelannut hyvän kauden, mutta nuorukaisesta ei ole vielä johdattamaan Frankfurtia Eurooppaan. Toisaalta niin kauan kuin maaleja syntyy nykyisellä 4-4-2-ryhmityksellä, ei kymppipaikan pelaajalle ole niin huutavaa tarvetta.

Huhujakin on liikkunut. Mm. Red Star Belgradin 22-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Aleksandar Kovačević ja Steua Bukarestin puolalaistoppari Lukasz Szukala on yhdistetty Eintracht Frankfurtiin.

8. Hannover 96

Hannover ei ole esittänyt mitään ihmeitä, mutta se on pelannut tasaisen varman syyspuoliskon. Kilpailijoiden otteiden enemmän tai vähemmän heilahdellessa se on pysynyt kokoajan iskuetäisyydellä europaikkoja silmällä pitäen. Muutamalla hankinnalla Hannover voisi napata paikan esim. Eurooppa-liigasta.

Tietenkin pitää huomioida, ettei seura ole Bundesligan rikkaimpia, eikä materiaali paperilla ole kuin sarjan keskitasoa. Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja löytyy tolppien välistä. Ykkösvahti Ron-Robert Zielerillä on kuitenkin Hannoverin onneksi sopimus kesään 2017, eikä mies ole liikkumassa seurasta kovin paljon alle 10 miljoonalla.

Joukkueen sopimustilanne on muutenkin hyvä. Runkopelaajista aInoastaan Jimmy Briandin sopimus päättyy kauden jälkeen, eikä Hannover varmasti pistä pahakseen, mikäli ranskalaisesta saisi vielä muutaman hilun kotiinpäin tammikuussa. Tosin silloin maalintekovastuu jäisi lähestulkoon yksin Joselulle.

Lars Stindl on ollut erinomaisessa vireessä polvivammasta toivuttuaan, ja mies on varmasti useiden seurojen kiikarissa. 26-vuotiaan pelintekijän sopimuksen ulosostohinta on kohtuullisen kuuloinen 6 miljoonaa euroa. Hannover kaipaa muutenkin keskikentän keskustaan pelimiehiä, joten Stindlin myyminen olisi askel kohti putoamisviivaa..

7. Hoffenheim

Hoffenheim aloitti kauden stabiilisti, ja sen puolustus oli pitävä. Hyökkäystyöskentely kuitenkin hieman ontui. Syksyn edetessä nähtiin sitten viime kaudelta tuttua Hoffenheimia, kun maaleja alettiin takoa kumpaankin päähän. Kausi on puolessa välissä, ja joukkue on nyt hyvissä asetelmissa seitsemäntenä.

Saa nähdä aukeavatko seuraan rahaa syytäneen Dietmar Hoppin kukkaron nyörit tammikuussa. Joukkueen sopimustilanne on hyvä, eikä sen varsinaisesti tarvitse pelätä menettävänsä pelaajia. Tosin hyökkääjä Kevin Vollandin nimi ollaan yhdistetty huhupuheissa mm. Borussia Dortmundiin. Kader on laaja ja laadukas, mutta taistellakseen neljän parhaan joukkoon pääsystä, Hoffenheimin tarvitsee tehdä muutama täsmäostos.

Niklas Süle on pitkään sivussa, joten Hoffenheimin toppariosasto kaipaa vahvistusta. Lisäksi joukkue tarvitsee riveihinsä laitapuolustajia. Sinänsä hyökkäyskalusto on laadukas, mutta verrattuna esimerkiksi Bayer Leverkusenin tai Wolfsburgin vastaaviin, uupuu joukosta yksi ison pfofiilin hankinta. Saa nähdä lähteekö Hoffenheim kilpavarusteluun, vai säästetäänkö pennosia pahemman päivän varalle.

loading comments...