Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Werder Bremen ajautui kriisiin joulun lähestyessä

Kirjoittaja: — 01/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Katsannon kahdeksannessa osassa vuoron saa sijalta 11 löytyvä Werder Bremen.

Bremenin ongelmana on ollut saada puolustus ja hyökkäys toimimaan samaan aikaan. Aivan alkukaudesta joukkue oli yksi sarjan parhaiten puolustavista ryhmistä, mutta maaleja ei tahtonut syntyä millään. Viime kierroksilla maalihanat ovat auenneet, mutta omaan häkkiin pallo on löytänyt tiensä solkenaan. Bremen on silti raapinut kasaan viisi voittoa syyskauden aikana, ja kuvaavaa onkin, että kolme noista voitoista on tullut 1-0-lukemin.

Braunschweigin kaudesta on tullut odotetun vaikea. Puolustus ei ole ollut sarjan kehnoimmasta päästä, mutta maalinteko on ollut sietämättömän vaikeaa. 10 tehtyä maalia 17 ottelussa on erittäin vaatimaton saldo. Seura onnistui kuitenkin kaatamaan ennalta paljon kovemmiksi arvioidut Wolfsburgin, Bayer Leverkusenin ja Hoffenheimin, joten hieman ilonaiheitakin kauteen on mahtunut.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Nils Petersen (5 maalia)
Syöttöhai: Aaron Hunt (4 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Luca Caldirola (1523/1530 minuuttia)
Paha poika: Santiago García (6 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Felix Kroos, 22-vuotias “Tonin-veli” oli ottamassa koko ajan isompaa roolia keskikentän pohjalla, kunnes polvivamma päätti syyskauden

1899 Hoffenheim v Werder Bremen - Bundesliga
Paras pelaaja: Aaron Hunt, iki-werderläisellä on ollut nappiksensa pelissä leijonanosassa Bremenin vaarallisista hyökkäyksistä

Syksyn kohokohta: 1-0-kotivoitto Bayer Leverkusenista 21.12. keskellä jatkuvien kriisiseurapuheiden
Syksyn synkin hetki: Bayern Münchenin antama 7-0-nöyryytys Bremenissä 7.12.
Kevätkauden ennuste: Voitto syksyn päätteeksi teki taatusti Bremenille hyvää, mutta putoamiskarsintaviiva ei vieläkään ole kuin viisi pistettä takana. Ilman päteviä vahvistuksia Bremen voi yhä ajautua putoamistaisteluun, sillä vuoden 2013 kokonaispistesaldo oli luvalla sanoen surkea.

loading comments...