Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Selviääkö Stuttgart yhä ilman tappioita?

Kirjoittaja: — 31/10/2013

Bundesliigan 11. kierros aloitetaan perjantaina Borussia Dortmundin ja VfB Stuttgartin kohtaamisella. Joukkueiden väliset väännöt ovat osoittautuneet viime vuosina tulisiksi, vauhdikkaiksi ja runsasmaalisiksi ja samanlaista menoa toivotaan nytkin.

Edellisen kerran Dortmundin ja Stuttgartin pelatessa vastakkain Stuttgartin puolustaja Georg Niedermeier lensi kahden varoituksen myötä suihkuun ja Martin Harnik mursi tahtomattaan Dortmund-pakki Marcel Schmelzerin nenän. Puolitoista vuotta sitten yleisöä puolestaan hemmoteltiin kuudella maalilla viimeisen 20 minuutin aikana Stuttgartin noustua vasta yliajalla ottelussa 4-4-tasalukemiin.

Vaihdettuaan valmentajaa jo kolmen kierroksen jälkeen ei Stuttgart ole hävinnyt uuden luotsin Thomas Schneiderin alaisuudessa vielä kertaakaan. Seitsemässä ottelussa ei tosin ole tullut vielä yhtään kärkijoukkuetta vastaan, joten vieraspeli Dortmundissa on VfB:n ehdottomasti kovin haaste tähän mennessä.

Dortmund puolestaan tavoittelee ottelussa uutta seuraennätystä ja kuudetta peräkkäistä kotivoittoaan. Helpolla se ei kuitenkaan Stuttgartia vastaan tule, sillä VfB on hakenut Dortmundista neljä tasapeliä viimeisiltä neljältä vierailultaan.

Erityistä huomiota Dortmund aikoo kiinnittää Stuttgartin erikoistilanteisiin, sillä Stuttgartin tappiotonta sarjaa sävyttää kaksi mielenkiintoista tilastoa. Schneiderin astuttua joukkueen ruoriin seitsemän kierrosta sitten Stuttgart on tehnyt vähintään yhden erikoistilannemaalin jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Samalla VfB on myös koko liigan eniten päämaaleja tehnyt joukkue. Tästä käy pitkälti kiittäminen Stuttgartin romanialaista erikoistilannespesialistia Alexandru Maxim, joka kuuluu kauden merkittävimpiin läpimurtopelaajiin.

loading comments...