Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Päätöskierros: München ja Dortmund voittoihin, häntäpäässä dramatiikkaa

Kirjoittaja: — 23/05/2015

Saksan mestaruuden jo aikoja sitten varmistanut Bayern München voitti kauden päätösottelunsa 2-0 Mainzia vastaan. Myös putoamistaistelu venyi lauantaina äärimmäisen tiukaksi.

Bayern kuittasi tiedetysti mestaruuden, mutta kakkospaikan lunasti Wolfsburg. Vihreäpaidat pelasivat päätöskierroksella 2-2-tasapelin Kölniä vastaan. Kolmanneksi selviytyi Borussia Mönchengladbach, joka hävisi oman ottelunsa Augsburgille 1-3.

Katseet kiinnittyivät sunnuntaina myös heikon sarjakauden pelanneeseen Borussia Dortmundin otteisiin, sillä sen päävalmentajalle Jürgen Kloppille ottelu oli viimeinen sarjapeli keltapaitojen käskyttäjänä. Joukkue taisteli lopulta 3-2-voiton Werder Bremenistä.

Sarjan häntäpäässä oli ennen päätöskierrosta äärimmäisen tasaista, ja niin myös viimeisten otteluiden päätyttyä. Sarjajumbo Paderorn (31 pistettä) ja Freiburg (34) tippuvat kakkosbundesliigaan ensi kaudeksi, 35 pistettä saavuttanut HSV puolestaan joutuu karsintoihin.

Karsinnat maalieron turvin välttänyt Hertha metsästi HSV:n tavoin 35 pistettä, pykälää ylempänä oleva Stuttgart 36. Hannover (37) varmisti sarjapaikkansa kukistamalla Freiburgin 2-1.

Bundesligan päätöskierroksen tulokset:

Bayern München-Mainz 2-0
Dortmund-Bremen 3-2
Frankfurt-Leverkusen 2-1
Hamburger SV-Schalke 2-0
Hannover-Freiburg 2-1
Hoffenheim-Hertha 2-1
Köln-Wolfsburg
Mönchengladbach-Augsburg 1-3
Paderborn-Stuttgart 1-2

Lopullisen sarjataulukon tilanteen voit käydä katsomassa täältä.

loading comments...