Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Näissä maissa bundesliigajoukkueet viettävät talvitaukoaan

Kirjoittaja: — 10/01/2014
Tagit:

Kaikki Saksan pääsarjaseurat palasivat viikonvaihteessa 2-3 viikon joululomiltaan takaisin harjoituksiin. Vaikka säät ovat Saksassakin olleet vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen leutoja, on jokaikinen seura päättänyt lentää etelään harjoitusleirin viettoon.

Kaikkein suosituin maa leirivalinnoissa on ollut Espanja, jonne lennähti kaikkiaan kahdeksan bundesliigaseuraa. Borussia Dortmund suunnisti maineikkaaseen La Mangan harjoituskeskukseen ja Mainz matkusti Aurinkorannikon Marbellaan. Augsburg puolestaan treenaa Kanariansaarilla.

Sarjataulukon häntäpää hakee virtaa lähes poikkeuksetta Espanjan auringon alta. Werder Bremen treenaa Jerezissä, Hoffenheim Murciassa, Freiburg Rotassa, Nürnberg Mijasissa ja Braunschweig Chiclanassa.

Bayernille ei treenimatsi Schalken kanssa sopinut

Toiseksi suosituin matkakohde on Arabian Niemimaa. Sekä Bayern München että Schalke viettävät harjoitusleiriä vierekkäisillä kentillä Qatarin pääkaupungissa Dohassa, jossa pelataan kahdeksan vuoden kuluttua myös MM-kisoja. Muun muassa Boatengin veljekset ovatkin päässeet viettämään samalla yhteistä aikaa. Schalke ehdotti Bayern Münchenille jopa harjoitusottelua, mutta tähän sarjajohtaja ei syystä tai toisesta suostunut.

Yhdistyneiden Arabiemiraattien Abu Dhabin harjoittelumahdollisuuksia hyödyntävät puolestaan VfL Wolfsburg, Hamburger SV ja Eintracht Frankfurt. Wolfsburg tosin jatkaa matkaansa vielä sunnuntaina Kiinaan, jossa sillä on edessä kolme harjoitusottelua.

Suosiota niittää myös Turkissa sijaitseva Belek, jonka on valinnut treenipaikakseen peräti kolme bundesliigaseuraa. Belekissä hikoilevat Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach ja Hannover 96. Hertha on sopinut myös harjoitusottelut molempia kilpakumppaneita vastaan.

Vedad Ibisevic vs. Anssi Jaakkola?

Sami Hyypiän Bayer Leverkusen harjoittelee paraikaa Portugalissa sijaitsevassa Lagosissa. Suomeakin Hyypiä lienee päässyt puhumaan, sillä Leverkusen kohtasi tiistaina kahdessa alimittaisessa harjoitusottelussa Jukka Raitalan edustaman SC Heerenveenin.

Kaikkein eksoottisimman ja kaukaisimman harjoittelupaikan on valinnut VfB Stuttgart, joka otti pitkän lennon Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin. Ensi maanantaina ohjelmassa on harjoituspeli Ajax Cape Townia vastaan, joten myös suomalaismaalivahti Anssi Jaakkola päässee ottamaan tuntumaa bundesliigajoukkueen taitoihin.

Seurojen etelänleirit kestävät 8-11 päivän ajan. Kukin joukkue pelaa leireillään 1-3 harjoitusottelua eritasoisia ja -maalaisia joukkueita vastaan. Bundesliigaseurojen keskinäiset kohtaamiset ovat harvinaisempia. Sarjakausi jatkuu jälleen 24. tammikuuta.

(Lähde: Sport1)

loading comments...