Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Myöhäisherännäinen Kai Herdling jatkosopimukseen

Kirjoittaja: — 29/01/2014

Jos jostakin pelaajasta on antamaan uskoa pelaajille, jotka eivät heti juniori-ikäisinä tee vaikutusta tärkeisiin valmentajiin ja vaikuttajiin, niin Hoffenheimin Kai Herdling käy erinomaisesta esimerkistä. 29-vuotias Herdling on perikuva pelaajasta, joka nousi huipulle vasta kypsällä iällä ja nyt seura palkitsi hänet kahden vuoden jatkosopimuksella kesään 2016 saakka.

– Kai Herdlingistä on tullut viimeisen puolen vuoden aikana ammattilaisjoukkueemme tärkeä kulmakivi. Hänestä voivat nuoret ammattilaiset ottaa mallia. Siksikin olemme yhdessä päättäneet, että hän saa seurasta töitä myös aktiiviuransa jälkeen, Hoffenheimin urheilutoimenjohtaja Alexander Rosen paljastaa seuran tiedotteessa.

Kai Herdling liittyi Hoffenheimin organisaatioon vuonna 2002 ollessaan 18-vuotias. Hän vietti ensimmäiset 11 vuotta Hoffenheim-ajastaan pääasiassa seuran reservijoukkueessa. Vuosina 2007 ja 2011 Herdling kruunattiin Baden-Württembergin osavaltion maalikuninkaaksi Saksan neljännellä sarjatasolla. Varsinainen tähtihetki kuitenkin koitti jo kaudella 2003-2004, kun hän alasarjapelaajana ampui Saksan Cupissa maalin Bayer Leverkusenin verkkoon johdattaen Hoffenheimin cupin puolivälieriin.

Bundesliigadebyyttinsä hyökkäävä keskikenttäpelaaja teki maaliskuussa 2010, mutta vakituisesti hän nousi Hoffenheimin ykkösmiehistöön vasta tämän kauden alussa. 27. lokakuuta Herdlingin tehtyä Bundesliiga-uransa avausmaalin hänestä tuli Hoffenheimin pääsarjahistorian vanhin debytanttimaalari 29 vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä.

Yhteensä Herdling on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia liigassa ja kolme cupissa. 11 ja puolen vuoden palveluksillaan Herdling on Hoffenheimin nykypelaajista viihtynyt seurassa kaikkein pisimpään. Väliin mahtui vain kaksi lyhyttä lainaa Waldhof Mannheimiin ja Philadelphia Unioniin.

– Hoffenheim on minun seurani. Olen erittäin onnellinen viimeaikaisesta kehityksestä ja aion antaa jatkossakin kaikkeni seuran menestyksen eteen, olkoon oma roolini mikä hyvänsä, iki-Hoffenheim Herdling vakuuttaa.

loading comments...