Kuva: Getty Images

Dortmundissa cup-trilleri – ratkaisu upea yksilösuoritus jatkoajalla

Kirjoittaja: — 08/04/2015

Vaiherikasta kautta pelaava Borussia Dortmund onnistui pitämään haaveensa eurokentistä elossa selvittämällä tiensä Saksan cupin välierään tiistaina. Myös Wolfsburg jatkaa cupin neljän parhaan joukkoon.

Dortumundissa pelattu ottelu alkoi räväkästi. Kotijoukkue siirtyi kulmapotkun jälkitilanteesta Neven Soboticin maalilla johtoon. Hoffenheim tarvitsi tasoitukseen vain 90 sekuntia. 2-1-numerot vieraat niittasivat 27. minuutilla.

Kotijoukkue tuli toiseen 45-minuuttiseen hurjalla asenteella ja onnistuikin tasoittamaan pelin Pierre-Emerick Aubameyangin toimesta vajaan tunnin kohdalla. Molemmat maalivahdit olivat tiistai-illassa pelipäällä, eikä maaleja nähty enää varsinaisella peliajalla. BVB haki hanakasti välieräpaikkaa, mutta Hoffenheim ei luovuttanut, vaan sinnitteli kintereillä.

Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajan 17. minuutilla. Kokenut Sebastian Kehl nousi sankariksi kerrassaan upealla laukauksella, jonka edessä maalivahti Oliver Baumann oli voimaton. Loppulukemiksi kirjattiin 3-2.

Wolfsburgin ja Freiburgin välinen cup-koitos ratkesi puolestaan rangaistuspotkumaaliin. Pelin kulku oli kuitenkin melko selvä – Wolfsburg vei ja Freiburg yritti roikkua mukana. Pitkään tämä onnistuikin, mutta ratkaisu nähtiin 72. minuutilla, kun Daniel Caliguiri ajoi sisään rangaistusalueelle ja Julian Schusternin sinänsä kevyt kontakti Caliguiriin johti pallon viemiseen rangaistuspilkulle.

Ricardo Rodriguez ei 11 metristä erehtynyt, vaan pamautti johtomaalin. Freiburgilla oli tämän jälkeen vielä käytännössä ainoa paikkansa tasoittaa, mutta kaikkineen Wolfsburg nappasi välieräpaikan enemmän kuin ansaitusti.

Saksan cupin pelit jatkuvat heti keskiviikkona. Illan huippuottelussa kohtaavat Bayern Leverkusen ja Bayern München sekä Arminia Bielefeld ja Borussia Mönchengladbach. Finaali pelataan lauantaina 30.5.