Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Leverkusen-johdon luottamus Hyypiään ei horju

Kirjoittaja: — 27/02/2014

Sami Hyypiä lienee tällä hetkellä päävalmentajauransa toistaiseksi pahimmassa notkossa. Bayer Leverkusen on hävinnyt seitsemän viimeisestä yhdeksästä kilpailullisesta ottelustaan. Joukkoon mahtuu vieläpä nolo tappio kakkosliigan Kaiserslauternille Saksan cupin puolivälierissä sekä Paris Saint Germainin antama 0-4-nöyryytys Leverkusenin kotikentällä Mestarien liigassa.

Bayer Leverkusenin toimitusjohtaja Michael Schade vakuuttaa kuitenkin saksalaisen Express-lehden haastattelussa, että seuran luottamus suomalaiseen ei horju. Schade kuvailee Hyypiän persoonaan kohdistunutta kritiikkiä liian ankaraksi.

– Eihän tällainen tilanne ihmisen luonnetta muuta. Vain muutama viikko sitten Samia kehuttiin siitä, kuinka hyvää työtä hän tekee rauhallisella tyylillään. Minä luotan häneen täysin. Meillä ei ole minkäänlaista syytä käynnistää keskustelua valmentajan asemasta, Schade vakuuttaa.

Jatkosopimus yhä työn alla

Puheet Hyypiän jatkosopimuksesta ovat viime viikkoina vaienneet, mutta Schaden mukaan asia on koko ajan työn alla. Voikkaan miehen nykyinen pesti kestää kesään 2015 saakka.

– Tosiasia on, että Rudi Völler ja minä keskustelimme Samin kanssa tammikuun alussa. Ilmaisimme hänelle selkeästi, että haluamme jatkaa yhteistyötä tämän kauden jälkeenkin, eli solmia Samin kanssa jatkosopimuksen. Hän tietää asioiden laidan tarkkaan, Schade paljastaa.

– Tuolloin sovimme, että keskustelemme yksityiskohdista tarkemmin maaliskuussa. Kunhan vaikeimmat päivät ovat ohi, istumme jälleen neuvottelupöytään.

Leverkusen-pomo haluaa suitsia saksalaismedian lietsomaa paniikkia Leverkusenin viimeaikaisia peliesityksiä koskien. Hän toivoisi Hyypiää kohdeltavan kunnioittavammin.

– Joskus minusta tuntuu, että Samia kohdellaan epäreilusti. Ainakin siltä vaikuttaa saamieni kirjeiden ja sähköpostien perusteella. Ihmiset käyttävät hyväksi sitä, että Samin äidinkieli ei ole saksa.

“Emme ole kriisiseura”

Toimitusjohtaja ei vähättele joukkueen ongelmia, mutta uskoo, että ryhmä selviää tästäkin tilanteesta.

– Kaiserslautern- ja PSG-ottelut eivät jättäneet selittelylle sijaa. Mutta Bundesliigan suhteen meillä on ongelmia enemmänkin tulosten kuin peliesitysten suhteen. Sen pitää päättyä pian.

– Nyt vain valmennustiimin pitää henkisesti valmistaa pelaajia pelaamaan potentiaalinsa mukaisesti. Meillä on urheilullisia vaikeuksia, mutta kriisiseura emme ole, Schade tiivistää.

loading comments...