Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Marraskuun suomalaiskatsaus: Sami Hyypiän Leverkusenin vauhti ei hyydy

Kirjoittaja: — 12/11/2013

Edellisen katsauksemme jälkeen Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen pelasi kaikkiaan kuusi ottelua. Saldo näistä on mainio, sillä Leverkusen voitti otteluista neljä, pelasi kerran tasan ja hävisi vain yhden. Näin joukkue jatkaa edelleen sarjan kolmantena tasapisteissä Borussia Dortmundin kanssa ja neljä pistettä sarjakärki Bayern Müncheniä perässä. Mestarien Liigassa jatkopaikka on käytännössä omissa käsissä.

Lokakuun maajoukkuetauolta Leverkusen palasi voittamalla syksyn kohuottelussa Hoffenheimin maalein 2-1. Kohu nousi Stefan Kießlingin tekemästä haamumaalista, joka ratkaisi Leverkusenin voiton. Jokunen syyttävä äänenpaino kohdistettiin jälkilöylyissä myös Hyypiään, mutta on helppo uskoa, ettei suomalainen nähnyt kentän laidalta, mistä pallo maaliin meni. Kießlingin kohdalla asia ei ole aivan yhtä yksioikoinen, mutta peli on kuitenkin tuomioistuimessa käsitelty ja Leverkusen sai pitää voittonsa.

Seuraavassa pelissä Leverkusen suoritti kunnianpalautuksen voittamalla Augsburgin “rehellisesti” maalein 2-1 oltuaan vieläpä 0-1-tappiolla. Vielä komeammat ja ennen kaikkea tärkeämmät onnistumiset nähtiin Mestarien Liigan ratkaisevanoloisessa kaksoisottelussa Shakhtar Donetskia vastaan. Kotona Hyypiän miehistö pöllyytti ukrainalaisia peräti maalein 4-0, ja kun vieraissa venyttiin maalittomaan tasapeliin Bernd Lenon mainion maalivahtipelin turvin, ovat pullat erinomaisesti uunissa ratkaisukierroksille lähdettäessä.

Fokuksen ollessa Shakhtar-kohtaamisissa Bundesliigassa nähtiin Leverkusenilta sitten jakson ainoa notkahdus. Leverkusen kävi häviämässä nolosti sarjajumbo Braunschweigille maalein 0-1. Hyypiän peluutus ja pelaajarotaatio on saanut kauden aikana paljon kiitosta, mutta tuohon peliin valmentaja jätti penkille kerralla koko hyökkäyspään tehokolmikon Sidney SaminHeung-Min Sonin ja Stefan Kießlingin. Ratkaisua voi jälkikäteen pitää kohtalokkaana vastustajan aliarvioimisena.

Maaottelutauolle “Werkself” lähti vauhdikkaan ja maalirikkaan kamppailun myötä, sillä se kaatoi lauantaina HSV:n peräti maalein 5-3. Hattutempun ottelussa tehnyt Etelä-Korean maajoukkuemies Son muisti ottelun jälkeen jakaa kiitosta myös Hyypiälle, joka oli “kehottanut tätä rentoutumaan, jotta tulosta alkaisi tulla”.

Leverkusenin kausi on ollut tähän mennessä suurmenestys eikä peluutuksessakaan Braunschweig-katastrofia lukuun ottamatta ole kritisoitavaa. Hyypiä on koko ajan painottanut, että rotaatiota tarvitaan, jotta avainmiesten jalat pysyvät tuoreina. Ja seuraavan otteluruuhkan aikana ennen joulutaukoa tuota tuoreutta todella kysytään.

Leverkusen pelaa maaottelutauon jälkeen 29 päivässä peräti kahdeksan ottelua. Viittä liigapeliä täydentävät Mestarien Liigan kohtaamiset Manchester Unitedia ja Real Sociedadia vastaan sekä cup-ottelu Freiburgissa. Mestarien Liigaa ja cupia ei varmasti oteta ylimalkaisesti, joten parhaat tilaisuudet lepuutuksiin lienevät kotipeleissä Nürnbergiä ja Frankfurtia vastaan.

loading comments...