Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Jürgen Klopp teki pitkän jatkosopimuksen

Kirjoittaja: — 30/10/2013

Yksi Euroopan tavoitelluimmista valmentajista, Borussia Dortmundin käskyttäjä Jürgen Klopp teki seuran kanssa pitkän jatkosopimuksen aina kesään 2018 saakka. Samaan aikaan yhtä pitkän jatkodiilin saivat myös Kloppin apuvalmentajat Zeljko Buvac ja Peter Krawietz. Jo tammikuussa 2012 miesten sopimuksia oli jatkettu vuoteen 2016 asti.

Kloppin valmentajaura Dortmundissa alkoi heinäkuussa 2008. Kuluvan kauden päätteeksi hän nouseekin jo jakamaan Borussian pitkäaikaisimman koutsin titteliä yhdessä Ottmar Hitzfeldin kanssa. Kloppin saavutuksiin BVB:n peräsimessä kuuluu kaksi bundesliigamestaruutta sekä Mestarien Liigan finaalipaikka. Jälkimmäisellä mestaruuskaudella 2011-2012 Dortmund voitti ensi kertaa seurahistoriansa aikana myös tuplan nosteltuaan myös cup-pokaalia. Kloppin pistekeskiarvo 2,02/ottelu on myös Dortmundin seurahistorian kaikista valmentajista paras.

Mikäli Klopp pysyy tehtävässään sopimuskautensa loppuun kesäkuuhun 2018 saakka, on häntä pidempään yhtä ja samaa seuraa valmentanut vain viisi muuta bundesliigavalmentajaa. Ennätystä pitää nimissään Volker Finke, joka valmensi SC Freiburgia 15 vuoden ja 11 kuukauden ajan. Dortmundin valmentajan työ on Kloppille vasta toinen pesti. Ennen Dortmundiin saapumista hän ehti toimia Mainzin ykkösvalmentajana peräti kahdeksan kauden ajan.

Viimeisten kuukausien ja vuosien ajan oli tasaisin välein liikkeellä huhuja, joiden mukaan mm. useat englantilaiset ja espanjalaiset olivat kiinnostuneita Kloppin palkkaamisesta. Mies itse on kuitenkin usein painottanut, että raha ei ole hänelle tärkein arvo.

– On suuri kunnia huomata, että monet ulkomaiset suurseurat arvostavat tekemäämme työtä. Mutta suoraan sanottuna minä en kuulu niihin ihmisiin, jotka ajattelevat jatkuvasti ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolen. Elämässä on tärkeää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Ja juuri Dortmund on minulle oikea paikka, päävalmentaja Klopp todistaa Dortmundin kotisivujen haastattelussa.

loading comments...