Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Hannover 96 perii sakkonsa seuran kannattajilta

Kirjoittaja: — 31/01/2014
Tagit:

Hannover 96 on voittanut kahta seuran kannattajaa vastaan nostamansa oikeusjutun. Seura ilmoitti toiveensa periä UEFA:n sille langettamat sakot takaisin järjestyshäiriöitä aiheuttaneilta kannattajilta. Se ei tosin saa periä sakkoja takaisin täysimääräisinä, mutta seura ilmoitti silti olevansa tuomioon tyytyväinen.

Sakkoihin johtaneet tapahtumat nähtiin Eurooppa-Liigan vierasottelussa FC Kööpenhaminaa vastaan marraskuussa 2011. Yksi syytetyistä oli sytyttänyt vieraskatsomossa soihdun, jonka hän heitti myös pelikentälle. Soihtu ohitti lentäessään kotijoukkueiden kannattajien päänupit vain muutamien senttimetrien etäisyydeltä. Toista kannattajaa puolestaan sakotettiin tämän juostua alasti pelikentälle selvästi päihtyneenä. Ottelu oli viuhahdushetkellä keskeytynyt rajaheittoa odotellessa.

Hannover-kannattajien lasketaan sytyttäneen ottelussa ainakin 22 soihtua. UEFA rankaisi seuraa kaikkiaan 15 000 euron sakoilla, joista se saa nyt periä faneilta takaisin 8 500 euroa. Molemmat syytetyt oltiin jo pidätetty Kööpenhaminassa. Lisäksi soihtumiestä vastaan oli vedenpitäviä valvontakameratodisteita. Soihdunheittäjää rankaistiin 6 000 euron laskulla.

Molempia syytettyjä uhkasi alun perin 7 500 euron sakko, mutta viuhahtajan kohdalla maksua lopulta pudotettiin 2 500 euroon. Syytetty oli tarjoutunut suorittamaan rangaistuksen järjestyksenvalvojan tehtävissä, mutta tämän ajatuksen seura tyrmäsi toteamalla, että “emmehän voi päästää pukkia kaalimaan vartijaksi”.

Hannoverissa käydyn oikeusprosessin tuloksista kertoivat NDR-televisiokanavan verkkosivut.

loading comments...