Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Freiburg solmi tärkeän jatkosopimuksen

Kirjoittaja: — 11/09/2013

SC Freiburg ilmoitti keskiviikkona tehneensä jatkosopimuksen keskikentän luottomiehensä Jonathan Schmidin kanssa. 11 maalia ampunut Schmid oli yksi avaintekijöistä Freiburgin viime kauden menestyksessä ja yksi harvoista seuraan jääneistä runkomiehistä.

Nyt 23-vuotias ranskalainen varttui ja aloitti jalkapallouransa jo neljävuotiaana syntymäkaupungissaan Strasbourgissa. 16-vuotiaana hän siirtyi SC Freiburgin yhteistyöseuraan Offenburger FV:hen ja viimeisen viiden kauden ajan hän on edustanut Freiburgia.

– Olemme iloisia, että Jonny päätti jatkaa pelaamistaan Freiburgissa. Hän on tältä seudulta kotoisin, on jalkapallokoulumme kasvatti ja nyt hänestä on kehittynyt ammattilaisjoukkueemme tukipilari. Hänen allekirjoituksensa on hyvä osoitus seuramme filosofiasta, Freiburgin urheilutoimenjohtaja Klemens Hartenbach toteaa.

Schmid on harvinaisen kotiseuturakas pelimies

Myös Schmid itse vakuutteli tyytyväisyyttään jatkosopimukseensa:

– Minulle on tärkeää saada olla lähellä kotiseutuani ja olla osa upeaa joukkuetta. Myös kansainväliset ottelut Freiburgin paidassa olivat hyvä bonus ja siksi jatkosopimuksen tekemistä ei todellakaan tarvinnut miettiä kauaa.

Schmid on pelannut täydet minuutit kaikissa Freiburgin tämän kauden otteluissa ja on alustanut neljässä pelissä kolme maalia. Keskikentän oikealla laidalla parhaiten viihtyvällä Schmidillä on sekä Ranskan että Itävallan kansalaisuudet. Pari vuotta sitten hän kertoikin vastaavansa mielellään myöntävästi Itävallan maajoukkueen kutsuun, jos tällainen jonain päivänä sattuisi postiluukusta tipahtamaan.

Jatkosopimuksen kestoa ja muita yksityiskohtia ei paljastettu julkisuuteen.

loading comments...