Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Frankfurtille viides nollapeli, Freiburgin eurotaival päättyi

Kirjoittaja: — 13/12/2013

Eintracht Frankfurt onnistui voittamaan kotikentällään APOEL Nikosian isäntien kannalta merkityksettömässä ottelussa 2-0. Lohkovoittonsa Frankfurt oli varmistanut jo aiemmin, mutta lohkovaiheelle tuli tyylikäs päätös, sillä Frankfurt oli koko Eurooppa-Liigan ainoa joukkue, joka piti nollan peräti viidessä pelissä kuudesta.

Eintrachtin avainpelaajaksi nousi laitapuolustaja Constant Djakpa. Avausmaalin puski 68. minuutilla maaliin Stephan Schröck Djakpan hyvästä keskityksestä ja toisen maalin ampui norsunluurannikkolainen vapaapotkusta suoraan sisään.

Frankfurt peluutti ottelussa lukuisia varamiehiään. Maalia vartioi kakkosvahti Felix Wiedwald ja kentälle pääsivät maalintekijöiden ohella mm. Jan Rosenthal ja Srdjan Lakic. Vaihdosta kentälle pääsivät vielä oma kasvatti Sonny Kittel ja Marvin Bakalorz.

Freiburg hyvästeli eurokentät

SC Freiburg haki edelliseltä kierrokselta selkä seinää vasten ensimmäisen voittonsa ja saavutti siten vielä mahdollisuuden jatkoon. Torstaina siltä odotettiin voittoa FC Sevillaa vastaan, mutta Freiburg ei kyennyt haasteeseen vastaamaan, vaan tuloksena oli 0-2-tappio.

Maalipaikoilla ei parhaalla mahdollisella miehistöllään pelannut Freiburg herkutellut pakkovoitonkaan edessä. Avausjaksolla Vaclav Daridan keskitys kolahti ylärimaan ja toisella jaksolla Gelson Fernandes tuhri yhden loistopaikan. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain vierasjoukkue. Avausmaalin teki hieman ennen ensijakson loppua Vicente Iborra ja loppunumerot teki ottelun lisäajalla Raul Rusescu. Kun Slovan Liberec voitti samaan aikaan Portugalissa Estorilin maalein 2-1, sai Freiburg hyvästellä tämän kauden osalta eurokentät.

Freiburg voi jatkossa keskittää kaiken energiansa sarjassa säilymiseen. Frankfurtin pelit eurokentillä puolestaan jatkuvat helmikuussa. Tuleva vastustaja selviää ensi maanantain arvonnassa.