Frankfurtilla loistoilta, Freiburg makseli oppirahojaan

Kirjoittaja: — 20/09/2013

Kaksi Eurooppa-Liigassa mukana olevaa saksalaisjoukkuetta aloitti lohkovaiheen ottelunsa torstai-iltana. Eintracht Frankfurt kaatoi ranskalaisen Bordeaux’n 3-0, mutta SC Freiburg jäi värikkäässä ottelussa 2-2-tasapeliin tsekkiläisen Slovan Liberecin kanssa. Frankfurtilla kyseessä oli revanssinhaku, sillä 18 vuotta sitten Bordeaux oli kaatanut Frankfurtin samoin numeroin. Tuolloin maalinteossa kunnostautui muuan Zinedine Zidane.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen europeleihin palannut Frankfurt aloitti maalinteon jo neljännellä minuutilla, kun maali per peli-tahdilla uudessa seurassaan aloittanut Vaclac Kadlec, joka laittoi Tranquillo Barnettan keskityksen verkkoon. Kadlec oli tilanteessa täpärästi paitsioasemassa, mutta tuomaristolta jäi tämä näkemättä. Barnetta teki esityön myös toiseen maaliin, jonka viimeisteli keskikentän ankkuri Marco Russ.

Loppunumerot 3-0:aan ampui komeasti muurin yli suorasta vapaapotkusta laitapakki Constant Djakpa ottelun 52. minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin voitto alkoi lopullisesti varmistua, kun Bordeaux’n puolustaja Lucas Orban ajettiin kentältä hänen kaadettua alimpana pelaajana läpipäässeen Stefan Aignerin. Bordeaux oli päättänyt lepuuttaa ottelussa useita runkopelaajiaan, mutta oli miten oli: komea voitto Frankfurtilta joka tapauksessa. Kahden viikon kuluttua Eintracht matkustaa Kyprokselle APOEL:in vieraaksi.

Freiburg sortui karmeisiin virheisiin

SC Freiburg oli avausjaksolla onnekas ja näytti jo olevan matkalla kohti avausvoittoa. Henkilökohtaiset virheet kuitenkin päästivät tsekit mukaan peliin, ja lopulta pisteet jaettiin 2-2-numeroin. Kotijoukkueen vei 1-0-johtoon rangaistuspotkun sisään ampunut kapteeni Julian Schuster. Rankkarista jää spekuloitavaa, sillä Ondrej Kusnir rikkoi Christian Günteriä niukasti rangaistusalueen ulkopuolella.

Freiburgille toisen osuman maalasi kaukolaukauksella vasta toista kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon päässyt Admir Mehmedi. Sen jälkeen ottelu muuttui hyvin rikkonaiseksi, ja varoituksiakin pelissä jaettiin kaikkiaan kahdeksan. Kaksi näistä tuli valitettavasti samalle miehelle, vaihdosta sisään tulleelle Karim Guedélle. Guedé pelasi palloa kaksi kertaa kädellään kahden minuutin sisällä ja lensi suihkuun vain 12 minuuttia kentälletulonsa jälkeen.

Jo ennen Guedén ulosajoa oli vierasjoukkue kuitenkin jo ehtinyt nousta ottelussa tasoihin. Ensin Freiburg-vahti Oliver Baumann imuroi vaihtomies Vladislav Kalitvintsevin kaukolaukauksen maaliin ja vain seitsemän minuuttia myöhemmin Michael Rabusic niittaa pallon Mehmedin karmeasta harhasyötöstä varmasti häkkiin. Guedén kahden varoituksen välissä Slovan Liberec ehti osua myös tolppaan, mutta Freiburg selvisi säikähdyksellä.

Lisäajalla myös vierailta ajettiin yksi pelaaja ulos, kun Serhiy Rybalka sai toisen varoituksensa. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta toppari Pavel Krmas pääsi täysin vapaaseen paikkaan, mutta tsekki ampui lähietäisyydeltä maalin ohi.

Avausjaksolla Freiburg oli parempi, mutta toisen jakson loppupuolisko oli tsekkien täyttä hallintaa. Peli tuntui olevan jo hyvin hallussa, mutta Baumannin, Mehmedin ja Guedén karmeilla henkilökohtaisilla virheillä vieraat päästettiin peliin mukaan. Iltaa voi pitää oppirahojen maksamisena, mutta jatkossa vastustajat vain kovenevat, sillä Freiburg kohtaa lohkossaan myös Sevillan ja Estorilin.