FC Köln lisäsi Bremenin ja Robin Duttin ahdinkoa

Kirjoittaja: — 24/10/2014

Yhdeksäs Bundesliga-kierros käynnistyi perjantai-iltana Weserstadionilla, kun sarjajumbo Werder Bremen isännöi 1. FC Kölniä. Vierailijat olivat parempia maalein 0-1.

Ensimmäinen puoliaika ei ihmeitä tarjonnut. Werder Bremen painoi päälle, mutta Köln puolusti hyvin. Paineesta huolimatta kotijoukkue ei päässyt muutamaa puolittaista paikkaa lähemmäs maalintekoa

Jakson parhaat tilanteet siunaantuivat vierailijoille, joskaan mitään huippupaikkoja nekään eivät olleet. Noin 20 minuutin pelin jälkeen Marcel Rissen vapaapotku kiersi hieman maalin ohi, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Bremen-kassari Raphael Wolf venyi Daniel Halfarin laukauksen tielle

Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi painostusta, mutta Köln piti pakkansa tiivisti kasassa. Bremen joutui yrittämään kaukolaukauksilla, ja Zlatko Junuzović olikin onnistua vajaan tunnin kohdalla. Timo Horn sai vaivoin torjuttua itävaltalaisen noin 25 metristä lähteneen kierteisen puolivolleyn.

Pari minuuttia myöhemmin Köln iski. Dušan Švento nousi väkisin maalin kulmalle, ja syötti takaviistoon hyvän liikkeen tehneelle Anthony Ujahijlle, joka laukoi pallon Wolfin jalkojen välistä maaliin.

Vain hetki maalin jälkeen Werder Bremenin Izet Hajrović pommitti voimalla tolppaan, mutta siitä eteenpäin Kölnillä oli helppo työ pitää kotijoukkue poissa maalipaikoilta.

Werder Bremen on sarjataulukon pohjalla. Köln on tällä hetkellä yhdeksäntenä.

Toimittajan sana

Werder Bremen ei pelannut toivottoman huonosti, mutta ratkaisusyötöt, ja viimeistely-yritykset olivat kehnoja. Viimeinen puolituntinen jätti joukkueesta todella aneemisen kuvan. Loppukiri puuttui käytännössä kokonaan. Bremenin tilanne näyttää melko tukalalta, ja jotain olisi tehtävä, jotta kurssi kääntyisi. Joukkue jatkaa edelleen ilman voittoja. Robin Dutt on toista kautta putkeen puikoissa, ja miehen voittoprosentti on noin 23. Bremenin materiaali ei ole liigan parhaimpia, mutta ehkä joku toinen saisi siitä enemmän irti?

Köln puolusti jälleen erittäin vahvasti. Hyökkäyspeli ei edelleenkään ole mitään balettia, mutta tarvittavat maalit näemmä syntyvät silti. Joukkue on karistanut putoamisviivan jo kuuden pisteen päähän. Peter Stögerin miehistö on vaikea voitettava kenelle tahansa, ja ilman suurempia notkahduksia sarjapaikka pitäisi olla haarukassa.