Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Eintracht Frankfurt taisteli tasapelin Porton vieraana

Kirjoittaja: — 21/02/2014

Ainoa yhä Eurooppa-liigassa jatkava bundesliigajoukkue Eintracht Frankfurt taisteli sisukkaasti komean 2-2-tasapelin Porton vieraana Portugalissa. Näin se säilytti hyvät jatkomahdollisuudet ennen ensi torstaina pelattavaa kotiottelua.

Nimivahva kotijoukkue aloitti ensimmäisen puoliajan väkevästi. Meksikolainen Hector Herrera, kolumbialaiskärki Jackson Martínez ja portugalilainen Ricardo Quaresma pääsivät peräperää maalipaikoille, mutta verkko ei vielä heilunut.

Vasta minuutti ennen taukovihellystä Porton onnistua siirtyä 1-0-johtoon. Sebastian Rode hävisi kaksinkamppailun kentän laidan tuntumassa Quaresmalle. Quaresma eteni vajaaseen 20 metriin ja ampui upealla kierteisellä potkulla pallon tolpan kautta Kevin Trappin vartioimaan maaliin.

Vieraat aloittivat toisen jakson hieman pirteämmin, mutta kun maaleja ei syntynyt, siirtyi Porto 2-0-johtoon jakson puolivälissä. Epäsuoran vapaapotkun jälkitilanteesta Maicon löysi parhaalta maalintekosektorilta Varelan, jolla oli helppo tehtävä siirtää peliväline pömpeliin.

Frankfurt ei tästä lannistunut, vaan vain neljä minuuttia myöhemmin espanjalainen kärkimies Joselu pamautti pallon 20 metristä takatolpan juureen: 2-1.

Eikä tämä Eintrachtille vielä riittänyt. 77. peliminuutilla vieraat saivat ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa, joka johtikin heti maaliin. Tähän tarvittiin silti isäntien apua, sillä maali merkittiin epäonnisen Porto-pakin Alex Sandron nimiin. Tämän purku maaliviivalta kimposi yläriman kautta omaan verkkoon.

Taistelu jatkopaikasta jatkuu tulevana torstaina klo 20 Suomen aikaa. Frankfurt joutuu peliin hieman aiempaa vajaamiehisempänä, sillä Marco Russ sai pelikieltoon johtaneen kolmannen Eurooppa-liigan varoituksensa.