Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Norovirus riehuu – Tim Sparv ja kahdeksan kollegaa pahassa vatsataudissa

Kirjoittaja: — 20/02/2014

Kakkosbundesliigan nousukamppailun maanantaille ajoitettu trilleri on vaarassa peruuntua. Sarjakakkosen SpVgg Greuther Fürthin on määrä matkustaa sarjakärki 1. FC Kölnin vieraaksi, mutta parhaillaan lähes puolet vierasjoukkueen pelaajista makaa sängyn pohjalla noroviruksen lannistamana.

Viime yönä vatsatautiepidemia iski kaikkiaan yhdeksän Greuther Fürthin pelaajaan. Sairastuneiden joukossa on myös Huuhkajien 27-vuotias keskikenttäpelaaja Tim Sparv. Lisäksi ripuli kiusaa joukkueen fysioterapeutteja, toimistohenkilökuntaa ja maalivahtivalmentajaa.

– En ole kokenut tällaista koskaan. Emme tiedä, mistä tauti on oikein levinnyt, Greuther Fürthin lisenssivastaava Martin Meichelbeck kommentoi Bild-lehdelle.

Greuther Fürthin johtohenkilöstö keskustelee kiivaasti Bundesliigan silmäätekevien kanssa pelin mahdollisesta siirtämisestä. Sarjan säännöt sanelevat, että mikäli vähintään 13 pelaajaa on terveenä, ei peliä siirretä. Greuther Fürthin kokoonpanossa on virallisesti 31 pelaajaa, mutta useat heistä ovat pelanneet ainoastaan kakkosjoukkueen mukana Saksan neljännellä sarjatasolla.

Torstai-iltapäivän aikana terveysviranomaiset päättivät, että sekä Greuther Fürthin toimisto että harjoituskenttä on pidettävä suljettuina. Joukkueen harjoitukset peruttiin ainakin seuraavien kahden vuorokauden ajalta.

Mikäli ottelua ei jouduta siirtämään, heikentänee ripuliepidemia joka tapauksessa tuntuvasti Greuther Fürthin iskukykyä tuikitärkeässä ottelussa. Toivottavasti noroviruksen vaikutus ei ota liian ratkaisevaa roolia kakkosliigan nousutaistelussa.

loading comments...