Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tim Sparv saa kritiikkiä saksalaislehdistöltä – valmentajan luotto ei horju

Kirjoittaja: — 23/01/2014

Kakkosbundesliigan vajaan seitsemän viikon mittainen sarjatauko on jo ylittänyt puolenvälin. Myös toisella nousijan paikalla oleileva SpVgg Greuther Fürth palasi harjoituksiin kaksi ja puoli viikkoa sitten. Joukkue kohtaa heti ensimmäisessä pelissään reilun kahden viikon kuluttua yhden päävastustajansa Kaiserslauternin, ja saksalaislehdistön mukaan suomalaisen Tim Sparvin nykyinen vire aiheuttaa päävalmentaja Frank Kramerille harmaita hiuksia.

Huuhkajien keskikenttäpelaajan kerrotaan aiheuttaneen pahoilla harhasyötöillään Fürthin vastustajan Unterhachingin molemmat maalit äskettäin pelatussa harjoitusottelussa. Sparvin joukkuetoverit iskivät kuitenkin viisi maalia, joten tappiolta “Apilanlehdet” säästyivät.

Nürnberger Zeitung kertoo, että Sparvin “nopea ja inspiroitunut pelinrakentelu” on tällä hetkellä muisto vain. Lehden mukaan Sparv ottaa palloja edelleen hyvin haltuunsa, mutta syötöt karkailevat minne sattuu. Myös toisessa harjoituspelissä pääsarjajoukkue VfB Stuttgartia vastaan Sparvin kerrotaan antaneen peräti kolme “katastrofisyöttöä”. Tuon pelin Stuttgart voitti maalein 2-0, mutta maalit eivät tällä kertaa suomalaisen harhasyötöistä aiheutuneet.

Sparvin asema vakaa harhasyötöistä huolimatta

Valmentaja Frank Kramer ei usko, että Sparvin virheet johtuisivat löysästä asenteesta, vaan pikemminkin ankaran harjoitusjakson aiheuttamasta väsymyksestä. Joukkue harjoitteli jo ensimmäisen kahden treeniviikon aikana kaikkiaan peräti 23 kertaa.

– Kun kroppa ei ole virkeä, on pidettävä huolta siitä, että pelaa tilanteet erittäin varmasti. Uskon Sparvin harhasyöttöjen johtuvan keskittymisen puutteesta, sillä syöttötekniikasta homma ei taatusti jää kiinni, Kramer analysoi.

Lehden mukaan Sparv tekee parhaansa, mutta jättää tällä hetkellä epävarman kuvan itsestään. Se johtaa suoraan huteraan syöttöpeliin.

– Kun keskustelen hänen kanssaan hänen tekemistään virheistä, ei minun tarvitse sanoa mitään. Hän tietää itsekin, mistä on kyse, valmentaja kertoo.

Heikko vire harjoituskauden aikana tuskin tulee kuitenkaan Sparvin peliajassa näkymään, sillä hän oli Greuther Fürthin ehdottomia luottopelaajia koko syyskauden ajan.

– Hänellä on jo riittävästi kokemusta, jotta hän löytää pelinsä taas, valmentaja Kramer vakuuttaa.

Greuther Fürth on saamassa näinä päivinä keskikentän pohjalle myös vahvistuksen, sillä loistavan alkukauden pelannut Goran Sukalo on palaamassa sairastuvalta takaisin tositoimiin. Sekään tuskin Sparvin asemaa hetkauttaa, vaan kokenut makedonialainen ja 34 A-maaottelua pelannut suomalainen muodostanevat jälleen kakkosliigan parhaan keskikentän pohjan duon.

loading comments...