Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Tim Sparv joukkueensa tukipilarina nousutaistelussa

Kirjoittaja: — 12/01/2014

Huuhkajien vakiopelaaja Tim Sparv siirtyi peliajan perässä Eredivisien Groningenista Saksan kakkosliigan SpVgg Greuther Fürthiin ja on tuskin siirtoaan katunut. Sparv juoksi joukkueen avauskokoonpanossa kentälle käytännössä kaikissa liiga- ja cup-otteluissa. Ainoastaan vieraspeli 1860 Müncheniä vastaan jäi Sparvilta väliin, sillä tuolloin hän kärsi pelikieltoa. Näin vierailu Allianz-Arenan nurmelle saa odottaa ensi kautta.

Tim Sparv oli kakkosliigan suomalaispelaajista ainoa, joka onnistui syyskauden aikana maalinteossa. Osuma syntyi 30.9. komealla kaukolaukauksella Dynamo Dresdenin verkkoon. Maali oli pelin viimeinen Fürthin 4-0-kotivoittoon päättyneessä ottelussa.

Maalinsa lisäksi Sparville kirjattiin syyskauden aikana kaksi maalisyöttöä sekä kaikkiaan kuusi varoitusta. Määrällä suomalainen on Greuther Fürthin sisäisen varoitustilaston ykkönen. Peliaikaa Sparville kellotettiin syksyn aikana liigassa 1550 minuuttia, joka on joukkueen kenttäpelaajista kolmanneksi eniten.

Kicker on arvostanut suomalaisen futisälykön otteita. Sparvin Kicker-arvosanojen keskiarvo on 3,25, jolla hän sijoittuu seuransa sisäisessä hierarkiassa kakkoseksi. Ainoastaan maalivahti Wolfgang Hesliä on arvostettu enemmän. Kakkosliigan keskikenttäpelaajien rankingissa Sparvin lukema riittää jaettuun 12. sijaan.

Nousutaistelun ratkaisut jo helmikuussa?

Sarjaa on jäljellä vielä 15 kierrosta ja Greuther Fürth on tässä vaiheessa kiinni pääsarjaan nousussa. Sarjakärki Köln on neljä pistettä karussa ja pahimmat uhkaajat Kaiserslautern ja Karlsruhe puolestaan neljän pisteen takamatkalla.

Nousutaistelun ennakkoratkaisut saadaankin jo helmikuussa, sillä Fürth kohtaa koko edellämainitun kolmikon seuraavilla kolmella kierroksella. Erityisesti kahdesta seuraavasta ottelusta (Kaiserslautern vieraissa ja Karlsruhe kotona) olisi hyvä saada 3-4 pistettä, jotta nousu olisi tukevasti hyppysissä. Päätöskierroksilla huhti-toukokuussa joukkue kohtaa lähinnä häntäpään ryhmiä.

Jos Greuther Fürth Bundesliigaan nousee, voi Sparv varmasti olla entistäkin tyytyväisempi seuravalintaansa. Keskikentän pohjan tutkapari Sparv-Goran Sukalo on ollut joukkueensa toimivimpia osasia, joten Huuhkaja-pelurin tuskin tarvitsisi juurikaan peliaikansa puolesta nousun sattuessakaan jännittää.

Kevätkauden ennuste: Sparv jatkaa koko keväänkin ajan avauksen vakiomiehenä. Mieheltä tullaan näkemään vielä maali tai kaksi. Joukkue tulee sijoittumaan joko toiseksi tai kolmanneksi ja erittäin ratkaiseva peli on vieraspeli Kaiserslauternissa 8.2. Sarjakolmoselle käy karsinnassa pääsarjaseuraa vastaan luultavimmin kylmät, joten nousuun vaadittaneen sijoitusta kahden parhaan joukkoon.

loading comments...