Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesliigan syyskauden parhaaksi äänestetty Adrian Ramos unelmoi Valioliigasta

Kirjoittaja: — 12/01/2014

Bundesliigan virallisilla sivuilla jalkapallofanit saavat perinteisesti äänestää kunkin kierroksen parhaasta pelaajasta. Kun äskettäin futiksen suurkuluttajilta kysyttiin mielipidettä koko syyskauden parhaasta futaajasta, nousi äänestyksen kärkeen yllättäen Hertha Berlinin hyökkääjä Adrian Ramos. Vieläpä ylivoimaisella äänten enemmistöllä.

Yleisöäänestykset ovat toki manipuloitavissa massojen liikkeen avulla, mutta 27-vuotiaan Ramosin huikea 52,38%:n ääniosuus kertoo silti valtavasta kansansuosiosta. Vaikka kolumbialainen onkin yhdessä Robert Lewandowskin kanssa sarjan maalipörssin kärjessä, osasi harva odottaa esim. Franck Ribéryn jäävän kauas miehen taakse. Äänestyksen kakkoseksi sijoittui Mönchengladbachin Raffael (15,55%) ennen Ribéryä.

Aina valmis Valioliigaan

11 liigamaalia tällä kaudella ampunut 186-senttinen “Adriancho” myöntää kolumbialaisen El Tiempo-lehden haastattelussa haaveilevansa pelaamisesta Englannin Valioliigassa. Dortmundin tiedetään tarkkailevan läpimurtokauttaan pelaavaa Ramosia, mutta myös Valioliigaa koskevia huhuja on alkanut pyöriä hyökkääjän ympärillä. Berliiniläisen BZ-lehden mukaan ainakin Stoke ja Arsenal on liitetty huhuissa Ramosiin.

– Olen lukenut jotain ja myös ystäväni ovat kyselleet asiasta. Minulla on sopimus Herthan kanssa vuoteen 2015 asti, mutta kaikki tietävät, että Valioliiga on maailman paras sarja. Minä viihdyn hyvin täällä, mutta kukapa pelaaja kieltäytyisi paikasta Valioliigassa tarjouksen tullessa, Ramos myöntää El Tiempolle.

Vasta tämän kauden aikana kunnolla otsikoihin noussut Ramos myöntää yllättyneensä yleisöäänestyksessä saavuttamastaan suosiosta.

– En odottanut äänestysmenestystä, mutta tiesin, että asiat luistavat tällä hetkellä hyvin. Olen kiitollinen, mutta minun on jatkettava työntekoa, että kaikki onnistuu jatkossakin. Erityisen tärkeää se on tänä vuonna, Ramos sanoo kesän MM-kisoihin viitaten.

– Kaikki pelaajat haluavat pelata maajoukkueessa. Sinne päästäkseen on pelattava hyvin seurajoukkueessa. Maajoukkueeseen ei kuitenkaan ole helppo päästä, mutta olen aina käytettävissä.

Kolumbian hyökkäyskalustossa valtavasti laadukkaita vaihtoehtoja

Ramos on toistaiseksi esiintynyt maajoukkueessa vasta 17 kertaa eikä ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Kolumbian ryhmässä. Hän mahtui vuonna 2011 maan Copa América-joukkueeseen, mutta päättyneissä MM-karsinnoissa kutsu mukaan kuului vain kerran.

– Valmentaja José Pékerman kutsui minut mukaan otteluihin Perua ja Ecuadoria vastaan kesäkuussa 2012, mutta sen jälkeen mitään ei ole kuulunut.

Vaikka kentän puolella kaikki kulkee kuin tanssi, ei Ramosin elo Saksassa ole täysin ongelmatonta. Kieli tuottaa ongelmia vielä vajaan viiden vuodenkin jälkeen.

– Saksan kieli on monimutkaista. Se on vaikeampaa kuin maalien tekeminen Bayern Müncheniä vastaan, hyökkääjä-ässä naurahtaa.

loading comments...