Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Hertha Berlinin paletti mainiosti kasassa

Kirjoittaja: — 04/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Sarjan kutoseksi on kauden puolivälissä yltänyt sarjanousija Hertha Berlin.

Herthan vahvuutena on ollut tasaisuus. Pisteitä on kertynyt mukavasti niin kotona kuin vieraissakin ja joukkue onkin sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue. Joukkueen pisin tappioputki on vain kahden ottelun mittainen. Pelaajapermanentti on muotoutunut kuntoon ja valmentaja Jos Luhukay tekee hyvää työtä inspiroidakseen miehistönsä taistelukuntoon ennen jokaista peliä. Lähes kiitettävän arvosanan saava syyskausi.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Adrián Ramos (11 maalia)
Syöttöhai: Per Ciljan Skjelbred (5 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Fabian Lustenberger (1530/1530 minuuttia)
Pahat pojat: Sebastian Langkamp, Peter Pekarik, Hajime Hosogai ja Tolga Cigerci (4 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Hajime Hosogai, Leverkusenista tullut japanilainen on osoittautunut nappihankinnaksi pelaamalla loistokautta keskikentän pohjalla. Raatajan työpanos on mahdollistanut kapteeni Lustenbergerin laskeutumisen puolustuslinjaan.

Hertha BSC v Bayer Leverkusen - Bundesliga
Paras pelaaja: Adrian Ramos, 27-vuotias kolumbialainen on takonut 17 ottelussa 11 maalia ja jakaa sarjan maalipörssin kärkipaikan Robert Lewandowskin kanssa. Kyseessä on jo nyt Ramosin pääsarjauran yhden kauden maaliennätys. Maalitykki onkin noussut siirtomarkkinoiden kuumaksi nimeksi. Mario Mandzukicin jälkeen liigan paras hyökkäyssuunnan pääpelaaja?

Syksyn kohokohdat: Kauden avauksen 6-1-murskavoitto Frankfurtista sekä joulukuinen kolmen ottelun voittoputki
Syksyn synkin hetki: Putoaminen Saksan cupin toisella kierroksella Kaiserslauternia vastaan
Kevätkauden ennuste: Jos Luhukayn valmennustyö on niin harmonista ja tunnollista, että suurempaa romahdusta Hertha tuskin keväälläkään kokee. Avainasemassa on maalipaikkojen luominen sekä se, kestääkö Adrian Ramosin kunto. Todennäköisesti Hertha taistelee Eurooppa-Liigan paikasta kynsin hampain kauden loppuun asti.

loading comments...