Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Cup-ennakko: Hoffenheim-Wolfsburg

Kirjoittaja: — 12/02/2014

TSG 1899 Hoffenheimin ja VfL Wolfsburgin kohtaamisesta on luvassa tasainen ja viihdyttävä. Wolfsburgin pelaajamateriaali on laadukkaampi, mutta Hoffenheimin kotietu tasaa puntteja. Yhteistä kahdelle varakkaalle seuralle on se, että ne ovat ainoat kaksi puolivälieräjoukkuetta, jotka eivät ole kyenneet vielä koskaan Saksan Cupia voittamaan.

Hoffenheimin cup-historia on melko mielenkiintoinen. Hoffenheim on jo viidettä kertaa seitsemän kauden sisällä cupin puolivälierissä, mutta välieräpaikkaa se ei ole saavuttanut vielä koskaan. Aiemmat puolivälierätappiot ovat tulleet vieraskentällä Borussia Dortmundille ja Werder Bremenille sekä viimeksi vuosina 2011 ja 2012 kakkossarjan Cottbusille ja Greuther Fürthille.

Wolfsburg on pelannut Bundesliigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 lähtien ja vuonna 2009 se voitti Saksan-mestaruudenkin. Silti pääsarjajoukkueena se ei ole selvinnyt vielä koskaan cupin finaaliin. Wolfsburgin ainoa finaalipaikka lohkesi keväällä 1995, jolloin se hävisi kakkosliigalaisena finaalissa Mönchengladbachille maalein 0-3.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin syyskuussa Wolfsburgissa ja tuolloin kotijoukkue oli parempi maalein 2-1. Wolfsburgin peli on ailahdellut viime aikoina jonkin verran, mutta Kevin de Bruyne tuntui pääsevän viikonloppuna jo paremmin pelirytmiin kiinni.

Hoffenheim on päästänyt kahdessa viimeisessä pelissään todella harvinaislaatuisesti yhteensä vain yhden maalin, mutta joukkueen omatkin hanat ovat alkaneet ruostua kiinni. Kovin pahoja loukkaantumisia ei kummallakaan joukkueella ole.

Arvio: Tämä peli lienee todennäköisin jatkoajalle menevä ottelu. Varsinainen peliaika 2-2 ja Wolfsburg rankkareilla jatkoon.

loading comments...