Wolfsburg juhli ensi kertaa cupin mestaruutta – tehojakso ratkaisi

Kirjoittaja: — 30/05/2015

VfL Wolfsburg vei nimiinsä lauantaina Berliinissä pelatun Saksan cupin finaalin, kun Borussia Dortmund kaatui vajaan 20 minuutin tehojakson ansioista maalein 3-1 (3-1).

Dortmund sai finaaliin unelma-alun, kun Pierre-Emerick Aubameyang pääsi jo 5. minuutilla ohjaamaan viidestä metristä BvB:n johtoon. Pelinhallinta oli kuitenkin Wolfsburgilla ja tämä näkyi tulostaululla 22. minuutilla.  Luiz Gustavo sai kuin lahjaksi Naldon laukauksen paluupallon, kiitti ja pani pallon varmasti maaliin.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Wolfsburg siirtyi johtoon. Daniel Caligiuri löysi syötöllään Kevin De Bruynen, joka ohitti heittämällä Mats Hummelsin ja sijoitti maalin kulmaan numeroiksi 1-2. Vain viisi minuuttia myöhemmin Ivan Perisic sai tilaa oikealla ja syötti rangaistusalueelle, johon Bas Dost tuli voimalla ja puski numeroiksi jo 1-3.

Juuri ennen taukoa Wolfsburg selvisi säikähdyksellä, kun Aubameyang jyrättiin rangaistusalueella kohtuullisen selkeästi, mutta vihellystä ei kuulunut.

Wolfsburg oli lähellä lisätä johtoaan heti tauon jälkeen, mutta sen jälkeen tahtipuikko alkoi siirtyä takaa-ajoasemassa olleelle Dortmundille. Tämä avasi samalla kuitenkin paikkoja vastaiskuihin ja Wolfsburg näytti lisämaaleja ajatellen vaarallisemmalta joukkueelta.

Ottelun loppua kohden Wolfsburg vetäytyi yhä voimakkaammin, mutta Dortmund ei löytänyt lääkkeitä vastustajan puolustuksen avaamiseen. Enempiä maaleja ei nähty ja näin Wolfsburg juhli ensimmäistä cupin voittoaan ensimmäisen suuren voittonsa ottaneen päävalmentaja Dieter Heckingin johdolla Jürgen Kloppin aikakauden Dortmundissa päättyessä tappioon.