Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bulgarialaislegenda Balakov: “Mainz-tulokas Nedelev on Itä-Euroopan paras junioripelaaja”

Kirjoittaja: — 24/12/2013

FSV Mainz 05 ilmoitti jo hyvissä ajoin syksyllä, että joukkue vahvistuu talvitauon aikana bulgarialaisjuniori Todor Nedeleville. Nyt 20-vuotias nuorukainen on saapunut kaupunkiin ja odotukset ovat lievästi sanottuna korkealla.

– Hän on koko Itä-Euroopan paras junioripelaaja. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Nedelev löisi itseään läpi Bundesliigassa, bulgarialainen pelaajalegenda Krasimir Balakov kehaisee Allgemeine Zeitungin sivuilla.

Nedelev käväisi viikko ennen joulutaukoa ensimmäistä kertaa Mainzissa. Ohjelmassa oli lääkärintarkastus sekä jouluillallinen joukkueen kanssa ja lisäksi nuorimies seurasi ottelun Mönchengladbachia vastaan paikan päällä. Keskustelut valmentaja Thomas Tuchelin kanssa jäivät kuitenkin vähäisiksi, sillä vaikka Nedelev olikin luvannut aloittaa saksan opintonsa jo syyskuun alussa, oli edistys toistaiseksi varsin vähäistä.

– Kyseessä oli nippanappa smalltalkia. Nedelevin kielitaidossa on vielä paljon potentiaalia, Tuchel kommentoi.

Nedelev ei hallitse juurikaan edes englantia, joten tulkintehtäviä seurassa hoitaa aluksi Mainzin makedonialaispuolustaja Nikolce Noveski. Bulgarian ja makedonian kielet ovat riittävän lähellä toisiaan, jotta joukkueen kapteeni voi ottaa Nedelevin siipiensä suojaan bundesliigauran aluksi.

Tarjolla paikka vasemmalta laidalta

Tuchel luottaa jo Bulgarian A-maajoukkueeseenkin nousseen huippulahjakkuuden kykyihin, mutta ei halua asettaa hänelle liikoja paineita.

– Tiedämme hänen potentiaalinsa, mutta emme halua asettaa paineita. Hän saa mieluummin sitten vaikka ylittää odotukset, Mainz-luotsi Tuchel sanoo vaatimattomasti vasenjalkaisesta lupauksestaan, jota voi peluuttaa lähes kaikilla hyökkäävillä pelipaikoilla.

– Luulen Nedelevin sopivan paremmin laitaan. Hän saattaa kuitenkin pelata myös kymppipaikalla kärjen takana. Tarkkailemme häntä lähemmin Marbellan harjoitusleirillä tammikuun alussa ja nautimme toivottavasti näkemästämme. Hyville pelaajille olemme aina löytäneet paikan kokoonpanossa, valmentaja julistaa.

loading comments...