Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mainz vahvistaa: Kolmosvahti Karius tolppien välissä sunnuntaina

Kirjoittaja: — 08/11/2013

Jo alkuviikosta käynnistyivät spekulaatiot siitä, kuka seisoo Mainzin tolppien välissä sunnuntain derbyssä Eintracht Frankfurtia vastaan. Kakkosvahti Christian Wetklo otti sunnuntain Augsburg-ottelussa punaisen kortin ja tuomittiin kolmen ottelun pelikieltoon. Ykkösvahti Heinz Müller puolestaan on kärsinyt lantiovaivoista eikä ole sunnuntaina pelikunnossa.

Valmentaja Thomas Tuchel vahvistikin tänään, että torjuntavastuun saa 20-vuotias kolmosvahti Loris Karius. Karius on valmistaunut kauteen alusta lähtien kolmosvahtina, mutta myös Christian Mathenian ylennystä pidettiin mahdollisena. Mainzin reservijoukkueen kapteeni Mathenia on treenannut ykkösjoukkueen mukana neljän viikon ajan ja on tehnyt valmentaja Tucheliin vaikutuksen. Karius puolestaan on saanut koutsilta myös kritiikkiä, mutta luotto ei kuitenkaan ole karissut.

– Christian on yhä haastajan roolissa. Lorisilla on jalka oven välissä ja hän on esiintynyt mallikkaasti viime viikkoina ja treenannut hyvin. Hän on hyvin valmennettu maalivahti ja meidän mielestämme hänellä on täydet edellytykset lyödä painetta myös kokeneemmille maalivahdeillemme. Aina hän ei ole käyttänyt koko potentiaaliaan, mutta nyt hän saa tilaisuuden näyttää. Hän saa mahdollisuuden pelata kolme peliä ja kenties enemmänkin, Tuchel sanoo.

Vaikka Mainzilla on maalivahtien lisäksi kokoonpanostaan poissa myös paras maalintekijä Nicolai Müller sekä kokenut toppari Bo Svensson, eikä seura ole saanut viimeisestä kahdeksasta pelistään kuin neljä pistettä, ei valmentajalta ole huumorin kukka päässyt kuihtumaan. Tuchel leikittelikin ajatuksella heittää sunnuntaina pakon edessä torjuntahommiin joutuneen hyökkääjän Sebastian Polterin uudelleen maalivahdin tontille.

– Pahat kielet väittävät, että tuomari halusi antaa Wetklolle vain keltaisen kortin, mutta “Polti” vaati punaista. Hänellähän oli maalivahdin paita jo yllään, ennen kuin tuomari oli edes ehtinyt vetäistä punaisen kortin taskustaan, Tuchel nauratti Mainzin lehdistötilaisuudessa Kickerin mukaan.

loading comments...