Maccabi Tel Aviv näytti Frankfurtille kaapin paikan

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Ennen tätä päivää Eintracht Frankfurt ei ollut antautunut Eurooppa-Liigassa vielä kertaakaan, mutta Israelin liigan kärkijoukkue Maccabi Tel Aviv repi hesseniläispuolustuksen auki kerta toisensa jälkeen ja kurmootti vaikeuksissa olevia saksalaisia maalein 4-2.

Hyvässä vireessä oleva Eran Zahavi vei kotijoukkueen ensin 1-0-johtoon ja Barak Itzhaki vastasi kahdella osumallaan siitä, että israelilaiset pääsivät tauonviettoon hurjassa kolmen maalin johdossa. Avausjakson päätteeksi nähtiin vielä Frankfurt-kärki Srdjan Lakicin ja Maccabin Carlos Garcian välinen nokkapokka, josta molemmat palkittiin keltaisella kortilla.

Isäntien taukojohdossa ei ollut yhtään liikaa, mutta toiselle jaksolle Frankfurt saapui ahneempana. 63. peliminuutilla Lakic puski Filippiinien maajoukkuepuolustajan Stephan Schröckin keskityksen maaliin ja toi saksalaiset mukaan peliin. Melkein heti perään Maccabin Nikola Mitrovic pysäyttää pallon rangaistusalueella kädellään tiukassa juoksukilpailussa Stefan Aignerin kanssa.

Tuomitun rangaistuspotkun ampui maaliin Alex Meier ja yhtäkkiä vieraat olivatkin enää yhden maalin päässä. Frankfurtin pitkä loukkaantumislista sai kuitenkin jatkoa, sillä Aigner loukkasi tilanteessa reittään ja huilivuorossa ollut Vaclav Kadlec juoksi tämän tilalle.

Ottelun loppuvaiheissa nähtiin hyökkäävää peliä ja molemmilta mainioita tekopaikkoja. Tasoitus jäi kuitenkin Frankfurtilta ampumatta. Sen sijaan Maccabi kaunisteli voittonumeroitaan. Myös Frankfurt-toppari Anderson sortui käsipalloiluun kuudentoista alueella ja tehokärki Zavari ampui illan toisen maalinsa rangaistuspilkulta. Yllättävän maalirikas ottelu päättyi näin israelilaisten 4-2-voittoon. Maccabi ei ole kauden aikana hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan.

Lohkon toisessa ottelussa APOEL kaatoi Bordeaux’n maalein 2-1 ja nousi lohkon kolmoseksi. Eintrachtin jatkopaikka on edelleen viimeistä silausta vaille valmis, mutta ei kuitenkaan kirkossa kuulutettu. Voitto vierasottelusta Ranskasta sinetöisi jatkopaikan lopullisesti, mutta todennäköisesti vähempikin riittäisi.