Dortmund nappasi lohkovoiton – Şahin ja Błaszczykowski palasivat tositoimiin

Kirjoittaja: — 09/12/2014

Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella Borussia Dortmund ja Anderlecht tasasivat pisteet Saksassa maalein 1-1. Tulos riitti kotijoukkueelle lohkovoittoon.

Ottelu ehti vanheta vain muutaman minuutin, kunnes Ciro Immobile pääsi laukomaan vaarallisesti. Anderlecht-vahti Silvio Proto kuitenkin heittäytyi italialaisen laukauksen tielle.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijat saivat elämänsä tilaisuuden siirtyä johtoon, kun Aleksandar Mitrović pääsi läpiajoon, ja lähin Dortmund-puolustaja oli useiden metrien päässä. Serbinuorukaisen viimeistely-yritys kilpistyi kuitenkin hyvin vastaan tulleeseen Mitchell Langerakiin.

Vierailijat saivat pidettyä staattisen Dortmundin kurissa melko helposti ensimmäiset puolisen tuntia. Isännät saivat luotua kuitenkin nopeasti muutaman paikan. Proto torjui Immobilen yrityksen etuyläkulmasta, ja hetkeä myöhemmin belgialaisvahti hoiteli Henrikh Mkhitaryanin löysäksi jääneen noston.

Kotijoukkueen peli ei oikein ottanut käynnistyäkseen, ja Anderlecht hyökkäsi useaan otteeseen vaarallisen oloisesti ensimmäisen puoliskon lopussa. Sacha Kljestan pääsi parhaaseen paikkaan, kun mies laukoi irtopallon pilkun kohdilta hieman yli isäntien maalin.

Pukukopista kentälle asteli aktiivisempi Dortmund. Shinji Kagawa ja Mkhitaryan epäonnistuivat puolittaisista läpiajoistaan. Ciro Immobile ehti kämmätä useamman hyökkäyksen ennen maaliaan 58. minuutilla. Kagawa vapautti hienosti keskialueella Nuri Şahinin. Turkkilainen kuljetti hetken, ja antoi älykkään syötön toppareiden eteen Immobilelle, joka siirsi itselleen sivuun ja laukoi voimalla takakulmaan.

Maalin jälkeen Dortmundilla oli useampi paikka lisätä johtoaan, mutta Proto jatkoi hyviä otteitaan Anderlechtin maalilla.

Kun kotijoukkue ei onnistunut, pääsi Anderlecht kuin varkain tasoittamaan, kun Mitrović puski pallon keskityksestä voimalla yläkulmaan. Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty.

Anderlechtin pelit jatkuvat Eurooppa-liigan puolella. Dortmundille tulos riitti lohkovoittoon.

Toimittajan sana

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta laiskaa peliä, mutta toisella puoliajalla nähtiin paljon parempi Dortmund. Ottelusta ei silti jälkipolville juuri kerrottavaa jää.

Pelinrakentelusta suureksi osaksi vastannut kolmikko İlkay Gündoğan, Nuri Şahin ja Shinji Kagawa tyytyivät avauspuoliskolla todella laiskanpulskeaan pallonsiirtelyn. Toinen puolisko taas näytti siltä, että puheet taitovajeesta joukkueen keskikentällä voidaan unohtaa. Näppärää ja aktiivista peliä kaikilta kolmelta. Şahin pelasi ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jäljiltä, ja suoritui siihen nähden mainiosti. Jakub Błaszczykowski reilun viiden minuutin performanssista ei voi oikein johtopäätöksiä vetää, mutta hienoa, että Kuba on palannut pelikuntoon!

Ciro Immobilen esitys oli jälleen kerran Dortmund-kannattajien näkökulmasta turhauttava. Mies sai kuitenkin maalin tehtyä, millä irtosi tänään synninpäästö. Kausikorttia avauskokoonpanon ei näillä otteilla vielä lunasteta, mutta eipä puolisen tusinaa paikkaa tuhlanneen Mkhitaryanin ilta sen parempi ollut.