Dortmund jälleen iskussa Mestarien liigassa

Kirjoittaja: — 04/11/2014

Borussia Dortmund varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa päihittämällä kotonaan Galatasarayn maalein 4-1. Bundesligassa Jürgen Kloppin suojatit ovat toisiksi viimeisinä, mutta Euroopassa joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 13-1.

Isännät hallitsivat ottelua alusta alkaen. Viimeiset ratkaisut jättivät tältä kaudelta tuttuun tapaan toivomisen varaa alkuhetkillä, mutta taukovihellyksen lähestyessä  kunnon maalipaikkoja alkoi syntyä.

Sokratis Papastathopoulos puski Marco Reusin kulmapotkun ylärimaan 25. minuutilla. Vain hetkeä myöhemmin Henrikh Mkhitaryan jätti kantapäällään pallon Shinji Kagawalle, jonka ulkosyrjälaukaus painui tolppaa hipoen ohi Fernando Musleran vartioiman maalin. Muutama minuutti eteenpäin Neven Subotićille aukesi kulmapotkusta avopaikka, mutta serbi ei ehtinyt reagoida tarpeeksi nopeasti, ja miehen yritys painui hieman maalin yli.

Dortmundin yritteliäisyys palkittiin 39. minuutilla. Łukasz Piszczek antoi maagisen 40 metrisen läpisyötön Marco Reusille, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon Musleran jalkojen välistä maaliin.

2-0-osuma syntyi toisen puoliajan alussa. Kagawa keskitti maalille kulmapotkun jälkitilanteesta. Galatasarayn puolustus ei onnistunut purkamaan palloa ja Sven Bender puski pallon Papastathopoulosille, joka viimeisteli maalin edestä jalallaan pelivälineen maalin perukoille.

Ottelun lopun piti olla vain pelailua, mutta Galatasaray pääsi vielä hetkeksi peliin mukaan, kun Hakan Balta puski kulmapotkusta turkkilaiset maalin päähän.

Alle viisi minuuttia myöhemmin vaihtomies Ciro Immobile pääsi Reusin syötöstä läpiajoon, ja italialainen viimeisteli kaatuessaankin numeroiksi 3-1. Immobile oli vahvasti mukana myös kotijoukkueen neljännessä osumassa. Mies jatkoi keskityksen suoraan ilmasta maalille, ja Semih Kaya jatkoi pallon vahingossa omaan maaliin. Osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Voitolla Dortmund varmisti jatkopaikan ja myös lohkovoitto on erittäin lähellä, kun Arsenal jäi kotonaan tasapeliin Anderlechtin kanssa. Lontoolaiset ovat viisi pistettä Keltamustia perässä, kun kaksi kierrosta lohkovaihetta on pelaamatta.

Toimittajan sana

Ei mitään jäätävää ilotulitusta Dortmundilta, mutta jännästi maaleja syntyi taas heti, kun pelattiin Mestarien liigaa. Kloppon miehistö piti alusta asti yllä hyvää tempoa, eikä Galatasaraylla ollut juurikaan sanottavaa. Dortmund juoksi ottelussa yhteensä 119 kilometriä, mikä oli lähes kymmenen kilometriä enemmän kuin turkkilaisten juoksumäärä.

Se olennaisin kysymys kuuluukin: Milloin Bundesligassa?