Wolfsburg varmisti paikkansa Mestarien liigaan

Kirjoittaja: — 10/05/2015
Tagit:

Bundesliigan sunnuntain otteluissa huomio kiinnittyi Paderbornin ja Wolfsburgin kamppailuun. 3-1-vierasvoitto varmisti Wolfsburgin paikan ensi kauden Mestarien liigaan, kun tappio sysäsi Paderbornin puolestaan lähelle putoamista. Sunnuntain toisessa ottelussa Köln kaatoi Schalken 2-0.

Wolfsburg otti sunnuntaina aloitteen käsiinsä nopeasti ja Timm Klose puski johtomaalin jo 16. minuutilla Ricardo Rodriguezin keskityksestä. Bas Dost lisäsi johtoa vain yhdeksän minuuttia myöhemmin ja Wolfsburg oli tukevasti kuskin paikalla. Dost pamautti 82. minuutilla numeroiksi jo 0-3 ennen Lukas Ruppin kavennusta lisäajalla.

Wolfsburg varmisti voitolla vähintään kolmannen sijan. Paderborn puolestaan vajosi maalieron myötä suoran putoajan paikalle, mutta suoraan säilymiseenkään matkaa ei ole kuin pisteen verran.

Kölnin voitto Schalkesta sinetöi lopullisesti isäntien sarjapaikan ensi kaudeksi. Schalken tappio puolestaan otettiin ilolla vastaan ennen kaikkea Dortmundissa ja Bremenissä, jossa paikka ensi kauden europeleihin on jälleen astetta realistisempi. Sekä BvB että Werder ovat nyt vain kahden pisteen päässä Eurooppa-liigan paikasta.