Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Thomas Hitzlsperger lopettaa uransa

Kirjoittaja: — 03/09/2013

Saksan maajoukkuetta MM-kisoissa 2006 ja EM-kisoissa 2008 edustanut Thomas Hitzlsperger ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. 31-vuotias Hitzlsperger on kärsinyt viime vuosina useista vakavista loukkaantumisista ja viimeisen kolmen kauden aikana hän viettikin yhteensä noin 15 kuukautta sairastuvalla.

Hitzlspergerin uran suurin saavutus maajoukkuemenestyksen ohella oli Bundesliigan mestaruus VfB Stuttgartin paidassa kaudella 2006-2007. Keskikenttäpelaaja edusti Stuttgartia kaikkiaan viisi kautta. Noiden kausien aikana hän teki yhteensä 20 maalia, useat niistä upeilla ja ikimuistettavilla kaukolaukauksilla. Hevosenpotkunsa ansiosta Hitzlsperger saikin lisänimen “Hammer”.

Viime kaudella Hitzlsperger edusti Valioliigan Evertonia, mutta kykeni polvivaivojensa takia kentälle vain seitsemässä ottelussa. Saksan maajoukkueessa vasenjalkaisen pelaajan saldoksi jäi 52 ottelua ja kuusi maalia.

Hitzlsperger kertoo Süddeutsche Zeitungin haastattelussa, että “odotettua aikaisempi lopettamispäätös syntyi lukuisten seuravaihtojen ja loukkaantumisten seurauksena.”

– Kehoni välitti minulle tiettyjä signaaleja, enkä roiku enää niin tiukasti ammattilaisurassa, että haluaisin rimpuilla viimeiseen asti. Varmaan on lääkäreitä, jotka olisivat saaneet minut jälleen pelikuntoon, mutta minusta tuntui, että nyt riittää, Hitzlsperger kertoo päätöksestään.

Tarjouksia Hitzlsperger oli tiettävästi saanut niin Saksasta kuin Englannistakin. Tänä kesänä ovat kaikessa hiljaisuudessa uransa päättäneet myös Hitzlspergeriä vuotta vanhemmat ja niin ikään Saksan vuoden 2006 MM-joukkueeseen kuuluneet Christoph Metzelder ja Tim Borowski.

loading comments...